Стакан молока, 2 яйця і борошно: щотижня готую цей пуховий пиріг до чаю – мало хто знає цей чудесний рецепт

З найпростіших продуктів, без вагів, міксера та метушні можна приготувати відмінний пиріг для всієї сім'ї. За цим рецептом він виходить дуже ніжним, пухким і не сухим.

Якщо ви любите балувати себе та своїх рідних смачною домашньою випічкою, але не любите годинами стояти біля плити, цей рецепт для вас. З простих продуктів, швидко та просто можна приготувати дуже смачний пиріг. Просто змішайте всі інгредієнти і поставте тісто у духовку.

Необхідні інгредієнти:

  • яйця – 2 шт;
  • молоко – 1 склянка;
  • рослинна олія – 0,5 склянки;
  • цукор – 0,5 склянки;
  • ванільний цукор – 10 г;
  • борошно – 16 ст.л;
  • розпушувач тіста – 15 г;
  • оцет – 1 ст.л;
  • вершкове масло – 20 г;
  • сіль – 1 дрібка.

Спосіб приготування:

У глибоку миску вбиваємо яйця, додаємо сіль, цукор, ванільний цукор і розмішуємо вінчиком до однорідності. Якщо ви любите, щоб пироги були дуже солодкі, кількість цукру можна збільшити.

Далі вливаємо до збитих яєць рослинну олію без запаху та молоко і знову розмішуємо вінчиком. До рідких інгредієнтів просіюємо борошно і розпушувач тіста. Замішуємо вінчиком однорідне тісто без грудочок, воно має бути густиною, як густа сметана.

Рецепт пухкого і ніжного пирога до чаю на молоці
Рецепт пухкого і ніжного пирога до чаю на молоці

У вже готове тісто додаємо ложку 9%-го оцту і ретельно перемішуємо.

Форму для випікання (дно і бортики) змащуємо вершковим маслом і виливаємо туди тісто. Зарання розігріваємо духовку до температури 180 градусів і випікаємо в ній пиріг 35-40 хвилин. Готовність пирога перевіряйте дерев’яною паличкою: вона має залишатися сухою, коли ви протикаєте пиріг.

Готовий пиріг посипаємо цукровою пудрою, ріжемо на порційні шматочки і подаємо до столу. Пиріг виходить дуже м’яким та ніжним і ідеально смакує до чаю. Також зверху пиріг можна змастити глазур’ю, чи навіть варенням, або сметанним кремом. Так буде ще смачніше, а пиріг буде нагадувати торт.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Готую одразу по три рибки: найсмачніший оселедець без звичного розсолу. Їсти можна буде вже за кілька годин

Особливий розсіл для оселедця допоможе вам приготувати настільки апетитну рибу, що такого делікатесу ви ще не куштували. Ділимось найкращим рецептом.

Остапчук повів дружину на базар – 1,5 кг полуниці, 0,5 кг малини, 0,5 кг абрикос, 1 кг черешні. Скільки грн?

Особисте життя Володимира Остапчука завжди було яскравим і цікавим. Після двох шлюбів український телеведучий одружився втретє. Його обраниця молодша за нього на 16 років, а їхнє спільне життя дивує.

Усі мої подруги на дієті обожнюють мене: суфле без зайвих калорій. За смаком виходить як дорогий десерт

Смачне й таке ніжне домашнє суфле не просто ідеально доповнить ваше вечірнє чаювання, але й дозволить створити фігуру мрії. Розповідаємо про по-справжньому казковий рецепт.