Змішала воду з борошном і була в захваті від результату. Готую цю смакоту по 2 рази на день, нам не набридає

Якщо ви бажаєте навчитися випікати хліб вдома, але часу на вимішування тіста немає, спробуйте рецепт цієї випічки. Вона вам точно сподобається!

Багато господинь вважають, що спекти хліб самостійно — складно та довго. Тому сьогодні ми підготували рецепт, який змінить цю думку, адже готується такий хліб із доступних продуктів і без замішування тіста. Розгляньмо, які інгредієнти нам потрібні та рецепт крок за кроком.

Інгредієнти

  • Борошно пшеничне – 650 г
  • Цукор – 1 ст. ложка
  • Сіль – 1 ч. ложка
  • Дріжджі сухі – 7 г
  • Вода (холодна) – 500 мл
  • Оливкова або рослинна олія – 4 ч. ложки
Змішала воду з борошном і була в захваті від результату
Змішала воду з борошном і була в захваті від результату

Приготування

У глибоку миску просіяти пшеничне борошно, додати сухі дріжджі (можна замінити на 25 грамів свіжих), сіль, цукор і ретельно перемішати кухонною лопаткою. Влити холодну воду та замішати тісто лопаткою до однорідного стану. Якщо ви використовуєте свіжі дріжджі, то спершу слід приготувати опару, а потім додати до сухих продуктів. Накрити харчовою плівкою та залишити при кімнатній температурі на 1 годину. Протягом цього часу тісто потрібно 2-3 рази обім’яти, попередньо змочивши руки у воді.

Посипати робочий стіл борошном і перекласти туди тісто. Поділити на 4 однакові частини. Не обминаючи шматочки, сформувати гладкі кульки. Залишити “відпочити” на 5 хвилин. З кожного шматочка сформувати круглий пласт. Перекласти майбутній хліб на застелений пергаментом деко.

Поверх заготовки полити оливковою або рослинною олією, рівномірно розподілити руками та злегка втрамбувати. Таким чином повторити з залишеним тістом. Відправити першу заготовку в розігріту духовку при температурі 280 градусів на 7 хвилин. Готовий хліб накрити чистим кухонним рушником, аби він зберіг свою м’якість. Так само випікати наступний хліб і помістити під рушник на 10 хвилин. Смачного!

Популярне

Схожі статті

Краще смаженої картоплі: коли не знаю, що приготувати, роблю картопляні язички. Улюблена страва на всі роки

Якщо треба зготувати щось дуже дешеве на вечерю, підійдуть картопляні язички. Основними інгредієнтами є борошно й картопля. Тож вийде дуже смачно і при цьому бюджетно.

Усього 4 інгредієнти, а така смакота: в ресторані спробувала салат, в який закохалася з першого шматочка

Усі ми любимо салати, адже це смачна страва на всі випадки життя. Сьогодні ми підготували рецепт простого салату, для приготування якого потрібні найдоступніші продукти, а смак сподобається кожному.

Картопляна запіканка на сковороді по-швейцарськи: рецепт, як у найкращих ресторанах, але на домашній кухні

Картопляна запіканка - це дуже простий, але при цьому смачний і ситний варіант обіду або вечері нашвидкуруч. Саме такий рецепт запіканки на сковорідці ми сьогодні й підготували. Сподобається кожному.