Коли вдома є картопля та кефір, готую ці пиріжки на сковороді: рецепт моєї бабусі з села. Ділюсь рецептом

Смажені пиріжки за цим рецептом виходчть неймовірно смачними. Вони настільки пухкі та ніжні, що їх можна їсти губами. Весь секрет у приготуванні тіста на картопляному пюре.

Смажені пиріжки в олії – звісно не найкорисніша страва, але до чого ж вона смачна! Час від часу себе можна побалувати такими смаколиками. Пропонуємо до вашої уваги дуже смачний і цікавий рецепт смажених пиріжків, для яких тісто робиться на картоплі. Приготовлені за цим рецептом пиріжки виходять дуже ніжними і м’якими.

Необхідні інгредієнти:

  • картопля – 300 г;
  • кефір – 200 мл;
  • сіль – 0,5 ч.л;
  • сода – 0,5 ч.л;
  • борошно – 550 г;
  • кріп – 30 г;
  • олія для смаження.

Спосіб приготування:

Картоплю очищаємо, ріжемо крупними шматочками і відварюємо у підсоленій воді до готовності. З готової картоплі зливаємо всю рідину і переминаємо її у пюре. Додаємо до картопляного пюре кефір кімнатної температури і ретельно перемішуємо до утворення однорідної маси.

Додаємо до картопляно-кефірної суміші сіль, соду і добре перемішуємо. Наступним етапом засипаємо до майбутнього тіста нарізаний кріп і розмішуємо. Далі поступово всипаємо просіяне борошно. Замішуємо тісто лопаткою. Воно виходить густим та щільним, але липне до рук.

Рецепт пухких смажених пиріжків на картопляному тісті
Рецепт пухких смажених пиріжків на картопляному тісті

Для того, щоб пиріжки було легше формувати, змастіть робочу поверхню та руки олією. Ділимо тісто на 10 рівних частин і формуємо з них клубочки. Накриваємо пиріжечки харчовою плівкою і залишаємо на 20 хвилин “відпочити” у теплому місці.

Після цього руками трішки приминаємо пиріжки, роблячи їх трішки більш плоскими і смажимо у розпеченій олії на сковороді з двох сторін до золотистості.

Рецепт пухких смажених пиріжків на картопляному тісті
Рецепт пухких смажених пиріжків на картопляному тісті

Готові пиріжки виймаємо на паперовий рушник, щоб прибрати зайвий жир. Такі пиріжечки дуже смачні у гарячому вигляді, та вони залишаються смачними і після охолодження.

Готуйте з задоволенням!

Популярне

Схожі статті

Готую одразу по три рибки: найсмачніший оселедець без звичного розсолу. Їсти можна буде вже за кілька годин

Особливий розсіл для оселедця допоможе вам приготувати настільки апетитну рибу, що такого делікатесу ви ще не куштували. Ділимось найкращим рецептом.

Остапчук повів дружину на базар – 1,5 кг полуниці, 0,5 кг малини, 0,5 кг абрикос, 1 кг черешні. Скільки грн?

Особисте життя Володимира Остапчука завжди було яскравим і цікавим. Після двох шлюбів український телеведучий одружився втретє. Його обраниця молодша за нього на 16 років, а їхнє спільне життя дивує.

Усі мої подруги на дієті обожнюють мене: суфле без зайвих калорій. За смаком виходить як дорогий десерт

Смачне й таке ніжне домашнє суфле не просто ідеально доповнить ваше вечірнє чаювання, але й дозволить створити фігуру мрії. Розповідаємо про по-справжньому казковий рецепт.