Удома розтягують ще гарячими, а знайомі благають розкрити секрет: швидкий рецепт домашніх біляшів без яєць

Для всіх нас біляші є швидким і смачним перекусом, який можна купити під час прогулянки або поїздки. Але цю страву можна зробити і вдома, причому краще. Саме такий рецепт ми сьогодні й підготували.

Почнемо з підготовки начинки. Для неї нам знадобиться:

  • Фарш (яловичина і свинина) – 250 грамів
  • Цибуля – 1 штука (150 грамів)
  • Вода – 3 столові ложки (50 мілілітрів)
  • Сіль і перець – за смаком

Для початку дрібно нарізаємо цибулину. Додаємо її в миску з фаршем. Далі сиплемо сіль і чорний мелений перець за смаком. Тепер додаємо кілька столових ложок води або ж молока. Це додасть начинці соковитості. Усе це ретельно перемішуємо, накриваємо миску харчовою плівкою і відправляємо в холодильник, щоб фарш промаринувався.

Домашні біляші
Домашні біляші

Тепер можемо переходити до підготовки тіста. Для нього нам потрібно:

  • Борошно – 300 грамів (2 склянки)
  • Молоко – 237 мілілітрів (1 склянка)
  • Сухі дріжджі – 1/2 столової ложки (4 грами)
  • Рослинна олія – 1 столова ложка або (15 мілілітрів)
  • Цукор – 1/2 столової ложки
  • Сіль – 1/2 чайної ложки

Просіваємо в миску борошно і додаємо половину чайної ложки солі. Тепер потрібно підігріти склянку молока, його температура має бути не більше 40 градусів. Це можна робити як у мікрохвильовці, так і на плиті.

Спочатку виливаємо молоко в окрему миску, додаємо половину столової ложки цукру та дріжджі. Перемішуємо, і коли цукор повністю розчинитися в молоці, переливаємо його до борошна і ретельно перемішуємо. У процесі додаємо столову ложку соняшникової олії.

Коли тісто вже збереться до однорідної маси, продовжуємо вимішувати руками й додатково додаємо ще 40 грамів борошна. Накриваємо тісто харчовою плівкою і відправляємо в тепле місце хвилин на 30.

Домашні біляші
Домашні біляші

Перекладаємо тісто на робочу поверхню і ділимо на рівні кульки. Виходить приблизно 8 частин. Накриваємо їх харчовою плівкою і залишаємо ще на 10 хвилин.

Далі розгортаємо кожну частину тіста на невеликі коржі та кладемо в цент по столовій ложці підготовленого фаршу. Закриваємо тісто так, щоб начинка залишилася всередині.

Наливаємо на сковорідку з високими бортами соняшникову олію і нагріваємо на середньому вогні. Викладаємо заготовки на пательню швом донизу. Зменшуємо вогонь до мінімуму й обсмажуємо біляші по 3 хвилини з кожного боку. Готові біляші викладаємо на паперові рушники, щоб пішла зайва олія.

Смачні домашні біляші готові!

Популярне

Схожі статті

Злата Огнєвіч дуже прив’язана до батька: де нині перебуває родич співачки, як виглядає і чим займається

Тато Злати Огнєвіч усе життя пропрацював хірургом. Тож коли почалося повномасштабне вторгнення, не схотів їхати за кордон в евакуацію, а продовжив рятувати життя українських солдатів.

Талановита людина талановита у всьому: народна артистка і мама двох дітей Могилевська пішла в сферу Фреймут

Усім нам відома Наталія Могилевська. Її всі знають як зіркову співачку, але заводна артистка встигає все, і мало хто знає про іншу її діяльність. Сьогодні ми розповімо, який проект вона готує.

Краще смаженої картоплі: коли не знаю, що приготувати, роблю картопляні язички. Улюблена страва на всі роки

Якщо треба зготувати щось дуже дешеве на вечерю, підійдуть картопляні язички. Основними інгредієнтами є борошно й картопля. Тож вийде дуже смачно і при цьому бюджетно.