Готую на замовлення вже багато років. Смачніше випічки не пробувала: все міряю склянками. Паски на Великдень

Наближається найсвітліше свято в році - Великдень. А який же Великдень без паски? Сьогодні ми підготували рецепт дуже м'яких, смачних і простих пасок, які вам сподобаються з першої ж спроби.

Для приготування тіста для таких пасок нам знадобляться:

  • Молоко – 150 грамів
  • Цукор – 200-250 грамів
  • Свіжі дріжджі – 45 грамів
  • Мед – 1 столова ложка
  • Ваніль
  • Сіль – 0,5 чайної ложки
  • Яйця – 3 штуки + 1 жовток
  • Вершкове масло – 160 грамів
  • Борошно – 600 грамів

Усі продукти мають бути кімнатної температури, а молоко теплим. Вершкове масло потрібно заздалегідь розтопити.

Виливаємо в миску молоко, додаємо столову ложку цукру та дріжджі. Усе трохи перемішуємо, щоб дріжджі розчинилися. Тепер додаємо 3 столові ложки борошна. Знову перемішуємо. Накриваємо цю масу рушником і залишаємо на 10 хвилин, щоб опара підійшла.

В окрему миску розбиваємо 3 яйця. Ще одне яйце розділяємо на жовток і білок. Жовток додаємо до попередніх яєць, а білок залишаємо для глазурі. Всипаємо до них цукор, що залишився, 2 чайні ложки ванільного цукру і половину чайної ложки солі. Усе це ретельно збиваємо міксером кілька хвилин.

Паски на Великдень
Паски на Великдень

До цього опара вже настоялася, і ми додаємо її до збитих яєць. До всього цього виливаємо розтоплене вершкове масло та 1 столову ложку меду. За бажанням можна додати апельсинову або лимонну цедру. Усе це ретельно перемішуємо до однорідного стану. У процесі перемішування поступово додаємо просіяне борошно.

Коли тісто стане однорідним і в’язким, накриваємо його харчовою плівкою і залишаємо в теплому місці приблизно на 1-1,5 години. Після цього часу тісто потрібно трохи вимішати і знову залишити приблизно на 30 хвилин. За бажанням у готове тісто можна додати сухофрукти або цукати.

Тепер заповнюємо форми для випікання тісто приблизно на третину. Прикриваємо їх харчовою плівкою і залишаємо підійти ще один раз. Вони мають вирости вдвічі. Випікаємо паски в духовці за 170 градусів приблизно 40 хвилин.

Паски на Великдень
Паски на Великдень

Тепер приготуємо глазур. Для неї нам потрібно:

  • Яєчний білок – 1 білок
  • Цукрова пудра – 120 грамів
  • Лимонний сік – 2 чайні ложки

Кладемо в миску яєчний білок, додаємо цукрову пудру і збиваємо міксером кілька хвилин. Тепер додаємо лимонний сік. Усе так само добре збиваємо. Щойно вона стане густою та пишною, глазур готова.

Залишається тільки прикрасити паски глазур’ю і посипкою, і смачні паски до свята готові!

Популярне

Схожі статті

Легендарний торт “Прага” за домашнім рецептом. Неймовірно смачно: готую на замовлення, хоча може кожен

Від торта "Прага" неможливо відірватися. Якщо зробити десерт удома, то вийде ще кращий, аніж магазинний. Коржі шоколадні, трішки вологі, крем вершковий зі згущівкою та абрикосове варення.

Як зараз виглядає Алла Мазур, яку всі пам’ятають зіркою ТСН з каштановим каре: легенда телебачення змінилася

Усі ми знаємо Аллу Мазур, багато хто запам'ятав її з каштановим каре. Але як зараз виглядає легендарна ведуча ТСН, як і чому змінився її образ. Сьогодні ми розповімо саме про ці зміни її зовнішності.

Можна готувати хоч щодня. Дуже просто, швидко, але як же смачно: пишний пиріг із лохиною в мультиварці

Усім ми любимо випічку, без неї важко уявити затишний вечір. Але ж її можна приготувати дуже просто, достатньо лише мультиварки. Сьогодні ми підготували рецепт пишного та ніжного пирога з лохиною.