Просто натираю масло на тертці: шикарний торт-пиріг “Білі хмари” готую на кожне свято. Його всім завжди мало

Пиріг "Білі хмари", напевно, є рекордсменом зі швидкості приготування. Нічого не вариться, не смажиться, не вимішується. Просто змішуєте інгредієнти й відправляєте до духовки.

Вам знадобиться:

  • 1 кг яблук;
  • 1 скл. борошна;
  • 1 скл. манної крупи;
  • 1 скл. цукру;
  • 0,3 ч.лож. солі;
  • 8 г розпушувача;
  • 1 дрібка ваніліну;
  • 80 г вершкового масла;
  • 5 ст.лож. молока.
Яблучний пиріг із пісочного тіста без замішування

Щоб приготувати пиріг “Білі хмари”, треба спочатку змішати всі сухі інгредієнти. Отже, у глибокій мисці з’єднайте просіяне борошно з манкою, цукром, сіллю, розпушувачем та ваніліном.

Яблука позбавте від шкуринки, наріжте на четвертинки й кожну натріть на тертушці. Все підготовлено. Тепер беріться за форму для випікання. Зручно це робити у роз’ємній з діаметром 22 см, дно й боки якої вистеліть пергаментом.

Яблучний пиріг із пісочного тіста без замішування

Насипте в неї третину борошняної суміші. Розрівняйте лопаткою. Зверху викладіть половину яблук. У духовці фрукти дадуть сік, який змочить борошно, і воно перетвориться на тісто. Далі почергово робіть такі шари: борошно, яблука, борошно.

Яблучний пиріг із пісочного тіста без замішування

Дістаньте з холодильника вершкове масло. Натріть на тертушці поверх зібраного пирога. Під дією температури воно розтане й просочить нашу випічку, перетворивши її на пісочне тісто.

Яблучний пиріг із пісочного тіста без замішування

Зверху залийте все молоком. Це на випадок, якщо яблука недостатньо соковиті. Якщо ж впевнені, що яблучного соку достатньо, можете молоко взагалі не застосовувати. Поставте форму в духовку. Випікайте за температури 180 градусів близько 40 хвилин. Стежте за рум’яністю випічки, щоб не підгоріла. Коли пиріг “Білі хмари” прохолоне, присипте його зверху цукровою пудрою.

Популярне

Схожі статті

Злата Огнєвіч дуже прив’язана до батька: де нині перебуває родич співачки, як виглядає і чим займається

Тато Злати Огнєвіч усе життя пропрацював хірургом. Тож коли почалося повномасштабне вторгнення, не схотів їхати за кордон в евакуацію, а продовжив рятувати життя українських солдатів.

Талановита людина талановита у всьому: народна артистка і мама двох дітей Могилевська пішла в сферу Фреймут

Усім нам відома Наталія Могилевська. Її всі знають як зіркову співачку, але заводна артистка встигає все, і мало хто знає про іншу її діяльність. Сьогодні ми розповімо, який проект вона готує.

Краще смаженої картоплі: коли не знаю, що приготувати, роблю картопляні язички. Улюблена страва на всі роки

Якщо треба зготувати щось дуже дешеве на вечерю, підійдуть картопляні язички. Основними інгредієнтами є борошно й картопля. Тож вийде дуже смачно і при цьому бюджетно.