У дитинстві мріяла, щоб у мене була гора зефіру – моя мрія збулась: навчилась готувати його за 15 хвилин

Ви можете самостійно приготувати зефір, адже для цього вам потрібно всього лише знати секретний рецепт. За його допомогою ви можете порадувати і себе, і своїх близьких.

Такий ніжний та по-особливому смачний зефір може вийти, тільки якщо готувати його власними руками. Звісно, купити готовий десерт у магазині набагато простіше, втім навряд чи вам буде так само приємно його куштувати.

Ще одна особливість цього рецепта полягає в його простоті. Попри поширений міф, готувати домашній зефір не так важко, як може здаватись. Для цього вам не потрібні особливі знання – достатньо бажання й трішки сил.

Кулінари розповіли, як приготувати смачний домашній зефір із доступних інгредієнтів
Кулінари розповіли, як приготувати смачний домашній зефір із доступних інгредієнтів

Інгредієнти:

  • 2 чашки цукру;
  • 1 чашка води;
  • 2 столові ложки желатину;
  • 2 білки великих яєць;
  • 1 чайна ложка ванільного екстракту;
  • Цукрова пудра.

Як приготувати:

В каструлю додайте цукор та воду, поставте її на середній вогонь. Доведіть все до кипіння, і варіть, помішуючи, до тих пір, поки цукор повністю не розчиниться.

Тим часом розчиніть желатин у воді за інструкцією на його упаковці. У мисці збийте білки на високій швидкості до м’яких піків. Повільно додайте розчинений желатин до цукрового сиропу, постійно помішуючи.

Поступово, тонкою цівкою, вливайте гарячий сироп до білків, не припиняючи все збивати міксером. Продовжуйте збивати до тих пір, поки маса не стане густою та гладкою, це займе приблизно 10-15 хвилин. Додайте ванільний екстракт і продовжуйте збивати, поки маса не стане густою та здатною утримувати свою форму.

Розлийте масу у формочки, покриті пергаментним папером. Рівномірно розподіліть масу і залиште на кілька годин або до повного застигання. Ви можете використовувати кондитерський мішок, аби надати зефіру красивої форми. Після застигання дістаньте зефір з формочок. Якщо бажаєте, ви можете посипати десерт цукровою пудрою.

Кулінари розповіли, як приготувати смачний домашній зефір із доступних інгредієнтів
Кулінари розповіли, як приготувати смачний домашній зефір із доступних інгредієнтів

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Легендарний торт “Прага” за домашнім рецептом. Неймовірно смачно: готую на замовлення, хоча може кожен

Від торта "Прага" неможливо відірватися. Якщо зробити десерт удома, то вийде ще кращий, аніж магазинний. Коржі шоколадні, трішки вологі, крем вершковий зі згущівкою та абрикосове варення.

Як зараз виглядає Алла Мазур, яку всі пам’ятають зіркою ТСН з каштановим каре: легенда телебачення змінилася

Усі ми знаємо Аллу Мазур, багато хто запам'ятав її з каштановим каре. Але як зараз виглядає легендарна ведуча ТСН, як і чому змінився її образ. Сьогодні ми розповімо саме про ці зміни її зовнішності.

Можна готувати хоч щодня. Дуже просто, швидко, але як же смачно: пишний пиріг із лохиною в мультиварці

Усім ми любимо випічку, без неї важко уявити затишний вечір. Але ж її можна приготувати дуже просто, достатньо лише мультиварки. Сьогодні ми підготували рецепт пишного та ніжного пирога з лохиною.