Тісто на пельмені більше по-іншому не готуйте: універсальний рецепт. І для вареників, і для пельменів

Основний секрет смачних пельменів у правильно приготованому тісті. Розповідаємо, як приготувати апетитну страву, яка підкорить вас і всіх ваших близьких.

Нічого важкого у приготуванні тіста для пельменів і вареників немає. Все, що вам потрібно – борошно й допоміжні інгредієнти, а також вільний час і бажання навчатись нового на кухні. Варто приготувати таке тісто раз, і ви точно запам’ятаєте цей рецепт.

Під час варіння пельменів чи вареників тісто ніколи не розпадається, а ось готова страва на смак – ідеальна, адже немає відчуття, ніби ви їсте занадто клейке та сире тісто. Отже, берімося до справи та готуймо на своїй кухні найсмачніші пельмені!

Експерти порадили найкращий рецепт смачного й ніжного тіста для домашніх пельменів і вареників
Експерти порадили найкращий рецепт смачного й ніжного тіста для домашніх пельменів і вареників

Інгредієнти:

  • 2 склянки пшеничного борошна;
  • 1 яйце;
  • Приблизно пів склянки води;
  • Пів чайної ложки солі.

Як приготувати:

У великій мисці поєднайте борошно та сіль. Зробіть у центрі “ямку”. Вбийте туди яйце. Почніть замішувати тісто, додаючи воду або молоко. Робіть це поступово. Мішайте до тих пір, поки тісто не стане однорідним і м’яким.

Якщо тісто занадто липке, можна додати трохи борошна. Розділіть тісто на кілька частин і сформуйте дві кулі. Покрийте їх чистим рушником і залиште на 20-30 хвилин, щоб тісто добре відпочило. Після цього розкачайте кожну частину тіста у тонкий шар на присипаній борошном поверхні.

Виріжте круги за допомогою чашки або форми, яка підходить для ваших пельменів або вареників. На кожен круг додайте начинку на ваш вибір, загорніть тісто та защепніть краї, щоб утворити пельмені або вареники.

Доведіть воду до кипіння у великій каструлі і додайте трохи солі. Додайте пельмені або вареники у киплячу воду і варіть до готовності, це зазвичай займає близько 5-7 хвилин.

Експерти порадили найкращий рецепт смачного й ніжного тіста для домашніх пельменів і вареників
Експерти порадили найкращий рецепт смачного й ніжного тіста для домашніх пельменів і вареників

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Легендарний торт “Прага” за домашнім рецептом. Неймовірно смачно: готую на замовлення, хоча може кожен

Від торта "Прага" неможливо відірватися. Якщо зробити десерт удома, то вийде ще кращий, аніж магазинний. Коржі шоколадні, трішки вологі, крем вершковий зі згущівкою та абрикосове варення.

Як зараз виглядає Алла Мазур, яку всі пам’ятають зіркою ТСН з каштановим каре: легенда телебачення змінилася

Усі ми знаємо Аллу Мазур, багато хто запам'ятав її з каштановим каре. Але як зараз виглядає легендарна ведуча ТСН, як і чому змінився її образ. Сьогодні ми розповімо саме про ці зміни її зовнішності.

Можна готувати хоч щодня. Дуже просто, швидко, але як же смачно: пишний пиріг із лохиною в мультиварці

Усім ми любимо випічку, без неї важко уявити затишний вечір. Але ж її можна приготувати дуже просто, достатньо лише мультиварки. Сьогодні ми підготували рецепт пишного та ніжного пирога з лохиною.