Так її готує вся Європа: картоплю більше ніхто не смажить, а запікають з шинкою. Салат подають на додачу

В добу постійного поспіху та рутинних занять, важко знайти час для спільної вечері всією сім'єю. Проте, моменти, проведені за спільним столом, надзвичайно цінні.

Вони не лише насичують нас смачними стравами, а й створюють неповторний атмосферний відтінок, сприяючи єдності та розвитку взаєморозуміння між членами сім’ї.

Нехай сьогоднішня стаття посприяє, щоб у кожного були незабутні вечері, коли сім’я збирається за столом, щоб насолодитися ароматною та смачною стравою – картоплею, запеченою з шинкою. А ще, як приємний додаток, до нашого гастрономічного вишукання долучений салат. Відчуття, які виникають під час таких вечорів, неможливо передати словами. Тож запрошуємо вас в подорож по гастрономічному задоволенню та родинному затишку. А після цього вечора, ви, можливо, теж заявите: “Більше бульбу не смажу!”

Інгредієнти

  • Картопля середнього розміру тонкошкіра 7 штук
  • Рослинна олія
  • Сіль та чорний мелений перець на ваш смак
  • Часник гранульований 1 чайна ложка
  • Кріп сушений 1 чайна ложка
  • Вершкове масло 100 г
  • Шинка 200 г

Для салату:

  • Морква 1 штука великого розміру
  • Перець солодкий 1 штука
  • Яйця, зварені круто 6 штук
  • Сир 300 г
  • Сіль та чорний мелений перець на ваш смак

Приготування

Картопля з шинкою, запечена у духовці

Заздалегідь розігрійте духовку до температури 180°C.

Картоплю добре помийте щіткою, а потім обріжте так, як на фото. Покладіть у каструлю з окропом та проваріть 15 хвилин від моменту закипання, після чого воду злийте.

У форму для запікання покладіть картоплю рядками зрізаною частиною вниз, а розрізом, відповідно, на верх. Змастіть її олією та посипте сіллю, перцем кропом та часником.

Масло наріжте неширокими брусочками довжиною з картоплини. Шинку — невеликими кубиками. Покладіть їх в розріз, а потім відправте запікатися на 30 хвилин.

У цей час приготуйте салат. Моркву та перець почистьте.

Яйця, моркву й сир натріть на терці, а перець поріжте соломкою. Поєднайте все у мисці. Посоліть, поперчіть й заправте майонезом.

Готову картоплю подавайте на тарілці разом з салатом.

Популярне

Схожі статті

Невже зовсім стало скрутно: Олена Шоптенко, перебуваючи за кордоном, оголосила про розпродаж своїх речей

Багато зірок, які перебувають за кордоном, продовжують допомагати Україні, збираючи кошти на своїх концертах. Олена Шоптенко вирішила йти іншим шляхом, знаходячи творчий підхід до підтримки.

Коли дитина просить щось спекти, двічі не думаю – готую це: сирний пиріг з горіхами, родзинками та джемом

Готові відчути аромат сирного пирога, який розтане в роті, залишаючи незабутнє смакове враження? Тоді приєднуйтесь до нашої кулінарної експедиції, де простота — це ключ до справжньої насолоди!

Довела до сліз світську левицю: що такого розповіла Наталія Могилевська Осадчій та від чого Катя заплакала

Наталія Могилевська демонструє, що інколи один акт доброти може змінити життя тих, кому він адресований. Її приклад показує, що справжня любов та турбота можуть зробити світ кращим.