Макарони на сковорідці ви точно не готували: від такого сніданку не відмовляться ані чоловік, ані діти

Звісно, можна відварити макарони й присипати натертим сиром. Та вийде справжній шедевр, якщо приготувати їх на пательні в сирно-сметанному соусі. Поживний ситний сніданок гарантовано.

Вам знадобиться:

  • 300 г макаронів;
  • 250 г плавленого сиру чедер;
  • 100 г моцарели;
  • 250 мл молока;
  • 100 г сметани;
  • 50 г вершкового масла;
  • 2 ст.лож. борошна;
  • 1 дрібка солі.
Макарони на пательні у сирному соусі

Макарони в сирному соусі готуються недовго, тому можна встигнути зробити цю страву на сніданок. Плавлений сир краще брати чедер, тоді страва набуде насиченого жовтого кольору.

Макарони на пательні у сирному соусі

Макарони можете брати будь-якої форми, але вони повинні бути виготовлені з твердих сортів пшениці. Якщо у вас моцарела великим шматком, поріжте на пластини. Якщо у вигляді кульок – тоді дрібнити не потрібно. Сир у пластинках наріжте на квадратики. Якщо взяли твердий, потріть на тертушці з великими отворами.

Макарони на пательні у сирному соусі

Поставте на пательню глибоку сковорідку. Додайте вершкове масло. Коли почне плавитися, всипте борошно. Перемішуючи, витримайте 1-2 хвилини до утворення грудочок.

Допоки займатиметеся соусом, поставте на плиту каструлю й зваріть макарони у великій кількості води. Зніміть їх за хвилину до повної готовності. У сковорідку влийте молоко. Перемішуйте, щоб борошно розчинилося. Додайте шматочки чедеру й моцарели. Влийте сметану. Потушіть. Сир має повністю розплавитися, а суміш стати однорідною.

Макарони на пательні у сирному соусі

Макарони відкиньте на друшляк. Зачекайте, поки вся вода зійде. Перекладіть борошняні вироби в соус. Спробуйте на смак. Якщо потрібно, трішки підсоліть. Подавайте до столу макарони в сметанно-сирному соусі, присипавши подрібненою зеленню та прикрасивши шматочками помідорів чері.

Популярне

Схожі статті

Такого ще не бачила. Готується просто, а дивує навіть професіоналів: рецепт відкритих пельменів на сковороді

Пельмені - це знайома всім, проста і смачна страва. Але навіть їх можна приготувати креативно і незвично. Сьогодні ми підготували рецепт відкритих пельменів у ніжному тісті. Сподобається кожному.

Настя Каменських вперше заговорила про розлучення з Потапом і стосунки з молодим співаком: “Він креативний”

Українська співачка Настя Каменських вперше заговорила про свого нового фаворита – молодого та харизматичного красеня. А ось про стосунки з Потапом артистка була не багатослівною.

Так салат “Вінегрет” ніхто не готує, а хто пробує – дивується: роблю його по-новому з секретним інгредієнтом

Спробуйте приготувати "Вінегрет" з додаванням секретного інгредієнта, завдяки якому салат набуде зовсім нового смаку, і ви більше ніколи не готуватимете по-іншому.