Бісквітний пиріг з яблуками: випікається разом з начинкою. Моя імпровізація для гостей, коли треба “на вже”

Дуже багато соковитої начинки і ніже бісквітне тісто – саме таким виходить яблучний пиріг за цим рецептом. Крім того, що пиріг дуже смачний, він ще й дуже просто готується.

Яблучні пироги – одна з найпопулярніших випічок у нашій країні. По-перше, яблука доступні круглий рік, а по-друге, вони ідеально себе проявляють у випічці. Саме тому існують сотні рецептів різноманітних пирогів з яблуками і кожен з них смачніший попереднього.

Пропонуємо до вашої уваги рецепт пирога з яблуками, який закохує в себе вже після першого шматочка. Він дуже ніжний та з великою кількістю начинки.

Необхідні інгредієнти:

  • яйця – 3 шт;
  • цукор – 6 ст.л;
  • ванільний цукор – 10 г;
  • сіль – дрібка;
  • вершкове масло – 100 г;
  • сметана – 100 г;
  • борошно – 240 г;
  • розпушувач тіста – 10 г;
  • яблука – 4 шт.

Спосіб приготування:

Для приготування тіста потрібно змішати яйця, сіль, цукор і ваніль. Ретельно збиваємо все вінчиком, або міксером до легкої пишності. Далі до яєчної маси додаємо розтоплене масло (не гаряче) та сметану і перемішуємо вінчиком.

Просіяне борошно змішуємо з розпушувачем тіста і поступово вводимо його до рідких інгредієнтів. Ретельно розмішуємо вінчиком, щоб не було грудочок. Готове тісто виходить трішки густішим, ніж класичне тісто на оладки.

Рецепт найсмачнішого яблучного пирога: бісквітне тісто і багато начинки
Рецепт найсмачнішого яблучного пирога: бісквітне тісто і багато начинки

Яблука потрібно очистити і нарізати крупним кубиком. Обирайте соковиті яблука з кисло-солодким смаком. Щоб яблука не потемніли, збризніть їх лимонним соком.

Перекладаємо більшу частину яблук до тіста і ретельно перемішуємо. Форму для випікання змащуємо вершковим маслом і викладаємо туди тісто та розрівнюємо. Зверху пиріг посипаємо яблуками, які залишилися.

Рецепт найсмачнішого яблучного пирога: бісквітне тісто і багато начинки
Рецепт найсмачнішого яблучного пирога: бісквітне тісто і багато начинки

Зарання розігріваємо духовку до температури 180 градусів і випікаємо в ній пиріг 40 хвилин. Готовий пиріг присипаємо цукровою пудрою і подаємо до столу.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Готую одразу по три рибки: найсмачніший оселедець без звичного розсолу. Їсти можна буде вже за кілька годин

Особливий розсіл для оселедця допоможе вам приготувати настільки апетитну рибу, що такого делікатесу ви ще не куштували. Ділимось найкращим рецептом.

Остапчук повів дружину на базар – 1,5 кг полуниці, 0,5 кг малини, 0,5 кг абрикос, 1 кг черешні. Скільки грн?

Особисте життя Володимира Остапчука завжди було яскравим і цікавим. Після двох шлюбів український телеведучий одружився втретє. Його обраниця молодша за нього на 16 років, а їхнє спільне життя дивує.

Усі мої подруги на дієті обожнюють мене: суфле без зайвих калорій. За смаком виходить як дорогий десерт

Смачне й таке ніжне домашнє суфле не просто ідеально доповнить ваше вечірнє чаювання, але й дозволить створити фігуру мрії. Розповідаємо про по-справжньому казковий рецепт.