Замість ковбаси на бутерброди: намазка. Такий паштет готується 5 хвилин і прикрасить навіть святковий стіл

Ковбаса – найпопулярніший серед українців продукт. Втім, ви легко можете його замінити, якщо навчитесь готувати цей апетитний паштет із доступних продуктів.

Ніжний домашній паштет ніколи не зрівняється з магазинним, а тим паче – з ковбасою чи іншими м’ясними виробами із заводів. Для приготування домашньої смакоти вам не потрібно “танцювати з бубном”. Достатньо запам’ятати правильні пропорції та просто все змішати.

Звісно, важливо й правильно приготувати печінку. Уважно за нею стежте та старайтесь не перетримати її на сковорідці, адже пересмажений продукт зробить готовий паштет гірким. Втім, насправді приготувати закуску дуже просто – переконайтесь самостійно.

Кулінари розповіли, як просто та без зайвого клопоту приготувати смачний паштет до столу
Кулінари розповіли, як просто та без зайвого клопоту приготувати смачний паштет до столу

Інгредієнти:

  • 200 грамів курячої печінки;
  • 200 грамів шампіньйонів;
  • 1 середня цибулина;
  • 2 зубчики часнику;
  • 2 ст. ложки вершкового масла;
  • Сіль і перець на смак;
  • Прованські трави;
  • 1 ст. ложки сметани.

Спосіб приготування:

Для початку потрібно нарізати курячу печінку на кубики. Гриби також треба нарізати. Далі розігрійте вершкове масло в сковороді на середньому вогні. Додайте нарізану цибулю і часник, смажте їх, поки цибуля не стане прозорою.

Додайте курячу печінку і гриби до сковороди. Потрібно приправити все сіллю, перцем та прованськими травами на власний смак. Смажте, помішуючи, до того моменту, поки печінка не стане золотистою, а гриби не випустять усю вологу. Далі потрібно зняти все з вогню і залишити охолонути на декілька хвилин.

Перекладіть печінку та гриби у блендер. Додайте туди сметану за бажанням. Отриману масу потрібно збити до однорідної консистенції. Перекладіть паштет у контейнер та залиште охолоджуватись у холодильнику протягом кількох годин.

Кулінари розповіли, як просто та без зайвого клопоту приготувати смачний паштет до столу
Кулінари розповіли, як просто та без зайвого клопоту приготувати смачний паштет до столу

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Найпростіший варіант для всієї родини. За останній шматочок змагаються: ледачий пиріг із сиром на сковороді

Усі ми любимо випічку, без неї важко уявити гарний вечір. Але часом так ліньки розводити готування і тісто. Сьогодні ми підготували рецепт ледачого пирога з лаваша з сиром і ковбасою на сковороді.

Діти швидко зростають: Олена Тополя показала, як нині виглядає її найменша 3-річна донечка в оточенні братів

Двох старших синів Олена Тополя показує широкому загалу доволі часто, а от найменшу донечку Марійку намагається приховувати від прихильників. Усе ж на деяких фото можна роздивитися 3-річну дитину.

Народила свою копію: Анастасія Приходько показала старшу доньку, яку неможливо від неї відрізнити

Анастасія Приходько, відома українська співачка, має трьох дітей. Найстарша донька артистки виглядає її копією. Нещодавно зіркова мама показала нову світлину дівчини.