Смачніше за пташине молоко! Ніжний десерт без цукру, борошна і масла – їм цей тортик на ніч і не гладшаю

Такий торт-суфле можна їсти навіть на схуднені та давати маленьким дітям, адже він без цукру, борошна та масла. Смачний та корисний рецепт для всієї родини.

Якщо ви слідкуєте за своєю фігурою, це не значить, що вам потрібно відмовитися від споживання десертів. Існують рецепти низькокалорійних та корисних десертів, які не лише не нашкодять фігурі, а й є дуже корисними.

Пропонуємо до вашої уваги рецепт дуже смачного сирно торта-суфле без цукру, бороша та масла. На 100 грам цього десерту всього 100 кілокалорій! Та він не лише корисний, а й дуже смачний! Такий десерт сподобається всім членам сім’ї.

Необхідні інгредієнти:

  • кисломолочний сир – 600 г;
  • яйця – 2 шт;
  • мед – 100-150 г;
  • ваніль – дрібка;
  • крохмаль – 100 г;
  • молоко – 500 мл (крем) + 100 мл для желатину;
  • желатин – 20 г.

Спосіб приготування:

Для початку приготуємо заварний крем. У сотейник з товстим дном вбиваємо 2 яйця і додаємо дрібку ванілі і крохмаль. Ретельно розмішуємо до однорідності. Поступово вводимо у яєчну масу молоко (500 мл), при цьому суміш мішаємо вінчиком. Має вийти однорідна рідина без грудочок.

Ставимо сотейник на невеликий вогонь і варимо крем до загустіння. При цьому крем треба весь час мішати вінчиком. Коли крем загустіє і з’явиться перша булька (процес кипіння) крем знімаємо з вогню.

Готовий заварний крем
Рецепт ніжного сирного торта-суфле без цукру, борошна і масла

Желатин заливаємо молоком (100 мл) перемішуємо і залишаємо набухнути.

Коли заварний крем трішки охолоне додаємо до нього мед і ретельно перемішуємо. Кількість меду регулюйте за власним смаком.

Кисломолочний сир пробиваємо погружним міксером до утворення однорідної, ніжної маси без грудочок. Краще обирати сир з жирністю 5-9%. У сирну масу додаємо заварний крем з медом і продовжуємо збивати всю масу погружним блендером до однорідності. На цьому етапі ви можете скуштувати десерт і за необхідності додати ще меду.

Набухший желатин розтоплюємо на водяній бані, або в мікрохвильовці. При цьому не можна доводити його до кипіння, адже желатин втратить свої властивості. Тонкою цівкою вводимо розтоплений желатин у сирну масу, постійно помішуючи вінчиком, або продовжуємо збивати блендером.

Рецепт ніжного сирного торта-суфле без цукру, борошна і масла
Рецепт ніжного сирного торта-суфле без цукру, борошна і масла

Розливаємо отриману масу або в порційні склянки, або в одну велику форму і залишаємо застигати на 6-8 годин.

Рецепт ніжного сирного торта-суфле без цукру, борошна і масла
Рецепт ніжного сирного торта-суфле без цукру, борошна і масла

Готовий десерт прикрашаємо свіжими фруктами, чи ягодами і подаємо до столу.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Готую одразу по три рибки: найсмачніший оселедець без звичного розсолу. Їсти можна буде вже за кілька годин

Особливий розсіл для оселедця допоможе вам приготувати настільки апетитну рибу, що такого делікатесу ви ще не куштували. Ділимось найкращим рецептом.

Остапчук повів дружину на базар – 1,5 кг полуниці, 0,5 кг малини, 0,5 кг абрикос, 1 кг черешні. Скільки грн?

Особисте життя Володимира Остапчука завжди було яскравим і цікавим. Після двох шлюбів український телеведучий одружився втретє. Його обраниця молодша за нього на 16 років, а їхнє спільне життя дивує.

Усі мої подруги на дієті обожнюють мене: суфле без зайвих калорій. За смаком виходить як дорогий десерт

Смачне й таке ніжне домашнє суфле не просто ідеально доповнить ваше вечірнє чаювання, але й дозволить створити фігуру мрії. Розповідаємо про по-справжньому казковий рецепт.