Салат за 5 хвилин зі звичайного буряка! Це просто шедевр, дуже смачно: готую на кожен день і на свято

Навіть з такого простого і бюджетного продукту як буряк можна приготувати дуже смачну страву. Салат з буряка за цим рецептом має яскравий смак і підійде як на кожен день, так і на свято.

Буряк – дуже корисний коренеплід, з якого готують не лише борщ, а й багато різноманітних салатів. Буряк доступний для споживанні цілий рік, він не дорогий і має багато корисних властивостей, тому споживати його варто і дорослим і дітям.

Пропонуємо до вашої уваги дуже смачний рецепт соковитого салату з буряка, який підійде як для щоденного споживання, так і на свято. Салат готується швидко та просто з найпростіших продуктів, а смак вас приємно вразить.

Необхідні інгредієнти:

  • буряк – 1 (крупний):
  • консервована кукурудза – 200 г;
  • червона цибуля – 0,5 шт;
  • зелень (кріп, петрушка) – пучок.

Для заправки:

  • олія нерафінована – 2 ст.л;
  • часник – 2 зуб.;
  • прованські трави – 0,5 ч.л;
  • сік лимона – 2 ст.л;
  • гірчиця в зернах – 1 ч.л;
  • сіль, перець за смаком.

Спосіб приготування:

Буряк потрібно завчасно зварити і охолодити. Для того, щоб салат був ще смачнішим і соковитішим, буряк треба зовсім трішки недоварити, щоб серцевинка залишилася трохи твердою.

Буряк нарізаємо кубиком і перекладаємо в салатник. Туди ж додаємо банку консервованої кукурудзи. Червону цибулю ріжемо тонкими півкільцями і перекладаємо до інших інгредієнтів. Зелень кропу та петрушки дрібно кришимо і додаємо в салат.

ецепт смачного і соковитого салату з буряка за 5 хвилин
Рецепт смачного і соковитого салату з буряка за 5 хвилин

Для заправки змішайте сік лимона, французьку гірчицю, прованські трави, сіль та перець. У цю суміш видавіть 2 зубчика часнику і додайте ароматної нерафінованої олії. Заправку ретельно перемішайте і додайте у салат.

Такий салат можна їсти відразу та він буде ще смачнішим, якщо він настоїться в холодильнику кілька годин. Салат виходить дуже смачним, соковитим і злегка пікантним.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Готую одразу по три рибки: найсмачніший оселедець без звичного розсолу. Їсти можна буде вже за кілька годин

Особливий розсіл для оселедця допоможе вам приготувати настільки апетитну рибу, що такого делікатесу ви ще не куштували. Ділимось найкращим рецептом.

Остапчук повів дружину на базар – 1,5 кг полуниці, 0,5 кг малини, 0,5 кг абрикос, 1 кг черешні. Скільки грн?

Особисте життя Володимира Остапчука завжди було яскравим і цікавим. Після двох шлюбів український телеведучий одружився втретє. Його обраниця молодша за нього на 16 років, а їхнє спільне життя дивує.

Усі мої подруги на дієті обожнюють мене: суфле без зайвих калорій. За смаком виходить як дорогий десерт

Смачне й таке ніжне домашнє суфле не просто ідеально доповнить ваше вечірнє чаювання, але й дозволить створити фігуру мрії. Розповідаємо про по-справжньому казковий рецепт.