Вергуни з секретним інгредієнтом за 20 хвилин на сковороді: ароматні і повітряні. Нереальна смакота до чаю

Дуже ніжні, повітряні та смачні смаколики в українському стилі — вергуни на сметані. Подавати їх можна з цукровою пудрою, медом або улюбленим варенням.

Вергуни — це солодкі ласощі української кухні з бездріжджового тіста. Складаються вони з доступних продуктів, а приготування займе зовсім небагато часу. Таке печиво зазвичай готують на олії, проте деякі господині запікають в духовці.

Сьогодні ми розповімо, як приготувати ласощі у вигляді смужок на сметані так, щоб вони стали улюбленими, і домашні просили готувати частіше.

Інгредієнти

  • Сметана – 200 г
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор – 80 г
  • Пшеничне борошно – 350 г
  • Сода – 0,5 ч. ложки
  • Сіль – 0,5 ч. ложки
  • Коньяк – 30 мл
  • Рослинна олія для смаження
  • Цукрова пудра для посипання
Вергуни з секретним інгредієнтом за 20 хвилин на сковороді
Вергуни з секретним інгредієнтом за 20 хвилин на сковороді

Покроковий рецепт

Підготувати необхідні продукти. Перелити сметану (будь-якої жирності) в глибоку миску. Додати соду та перемішати вінчиком. Туди ж розбити одне яйце, додати сіль, цукор і перемішати до пишного стану.

Поступово всипати просіяне борошно та замішати тісто спочатку ложкою, а потім руками. Перелити тісто на посипаний борошном робочий стіл і продовжити замішувати. Тісто повинно вийти м’яким та нелипким. Накрити його чистим кухонним рушником і залишити “відпочити” на 10 хвилин.

Знову обминати тісто та сформувати кульку, а зверху змазати рослинною олією. Розкачати в тонкий квадратний пласт за допомогою качалки. Розрізати пласт на невеликі квадрати й поділити кожен на трикутники. В центрі першого трикутника зробити надріз і протягнути один кінець через отвір посередині, як на фото. Таким чином зробити з затишними заготовками.

Добре розігріти рослинну олію на сковороді та викласти на неї майбутні ласощі. Смажити з обох боків до золотистості. Готові вергуни щедро посипати цукровою пудрою або полити глазур’ю. Смачного!

Популярне

Схожі статті

Злата Огнєвіч дуже прив’язана до батька: де нині перебуває родич співачки, як виглядає і чим займається

Тато Злати Огнєвіч усе життя пропрацював хірургом. Тож коли почалося повномасштабне вторгнення, не схотів їхати за кордон в евакуацію, а продовжив рятувати життя українських солдатів.

Талановита людина талановита у всьому: народна артистка і мама двох дітей Могилевська пішла в сферу Фреймут

Усім нам відома Наталія Могилевська. Її всі знають як зіркову співачку, але заводна артистка встигає все, і мало хто знає про іншу її діяльність. Сьогодні ми розповімо, який проект вона готує.

Краще смаженої картоплі: коли не знаю, що приготувати, роблю картопляні язички. Улюблена страва на всі роки

Якщо треба зготувати щось дуже дешеве на вечерю, підійдуть картопляні язички. Основними інгредієнтами є борошно й картопля. Тож вийде дуже смачно і при цьому бюджетно.