Булочки-маковички печу на солодкий стіл замість торта: елементарне тісто як пух і багато макової начинки

Зробити такі булочки-маковички дуже легко, тож впорається кожна господиня. А домашні з апетитом наминатимуть і нахвалюватимуть мамині кулінарні здібності та проситимуть добавки.

Вам знадобиться:

  • 250 мл молока;
  • 120 г цукру для тіста;
  • 3 ст.лож. цукру для посипки;
  • 1 пакетик ванільного цукру;
  • 1,5 ч.лож. сухих дріжджів;
  • 0,5 ч.лож. солі;
  • 2 яйця;
  • 70 г вершкового масла;
  • 500 г борошна;
  • 30 г маку.
Булочки-маковички на молоці та дріжджах

Щоб приготувати булочки-маковички, трішки підігрійте молоко. Перелийте його у глибоку миску. Всипте цукор звичайний та ванільний, сіль та сухі дріжджі. Вбийте 1 яйце і перемішайте все вінчиком.

Булочки-маковички на молоці та дріжджах

Додайте борошно й почніть замішувати тісто. Наприкінці процесу вмішайте 50 г розм’яклого вершкового масла. Затягніть мисочку харчовою плівкою та відставте в тепле місце на 1 годину. Коли відстоїться, перекладіть ковбик на стіл і розкотіть у тонкий прямокутний пласт.

Змастіть його 20 г вершкового масла за допомогою пензлика. Присипте всю поверхню маком та цукром. Почніть загортати рулетом з тоншого кінця. Поріжте його на порції завширшки 3 см.

Булочки-маковички на молоці та дріжджах

Деко вистеліть пергаментом. Викладіть булочки на відстані одна від одної розрізом догори. Накрийте плівкою і нехай постоять 20 хвилин. Після цього змастіть верх і боки виробів розколоченим яйцем.

Булочки-маковички на молоці та дріжджах

Поставте у духовку, розігріту до 180 градусів. За 10 хвилин булочки-маковички будуть готові. Ще гарячими змастіть їх медом чи присипте цукровою пудрою. Дріжджова випічка виходить м’якою і дуже смачною.

За бажанням, можете змастити маковички кремом, збивши 150 г сметани з 1 ст.лож. цукрової пудри. Але це зовсім не обов’язково.

Популярне

Схожі статті

Як виглядають всі жінки Олександра Пономарьова і чи може Марія Яремчук бути вагітною від нього (ФОТО)

Олександр Пономарьов відомий усім нам як талановитий та іменитий співак. Його яскраві концерти збирають повні зали, а пісні - мільйони прослуховувань. Але що ж відбувається в особистому житті зірки?

На бутерброди замість ковбаси: ніжний паштет з курячої грудки, який і на святковий стіл можна подати

Паштет з курячої грудки, це неймовірно смачна страва, яка внесе різнобарвʼя у будь-який обід або вечерю. Паштет просто готувати, а зі свіжою випічкою чи крутонами він смакує просто ідеально.

Улюблений рецепт усіх італійців! Вперше бачу таке ніжне тісто: вологий і дуже смачний сирний пиріг

Сирний пиріг за цим рецептом виходить нереально ніжним, повітряним і дуже смачним. При цьому готується він дуже просто з доступних продуктів.