Мій яблучний пиріг не простий як у всіх, а ще й з повітряним безе: таку красу в мене просять на замовлення

Банальний яблучний пиріг можна облагородити, якщо покрити зверху шапочкою безе. Робиться все дуже просто, а виходить настільки гарно й смачно, що не гріх і гостям подати.

Вам знадобиться:

  • 200 г борошна;
  • 3 яєчних білки;
  • 2 ст.лож. цукру.

Для начинки:

  • 800 г яблук;
  • 30 г вершкового масла;
  • 0,5 ч.лож. кориці.
  • Для меренги:
  • 120 г цукрової пудри;
  • 3 яєчних білки;
  • 1 ст.лож. крохмалю;
  • 1 ст.лож. лимонного соку;
  • 1 дрібка солі.
Яблучний пиріг із шаром безе

Яблучний пиріг із меренгою почніть готувати з тіста. Жовтки розітріть з цукром та сіллю. Додайте вершкове масло, яке має бути кімнатної температури. Перемішайте суміш. Борошно просійте й додавайте потроху в жовткову масу.

Дуже швидко замісіть м’яке тісто. Щойно почне відставати від миски, значить, усе готово. Покладіть його на 10 хвилин у морозилку. Так із тістом буде легше працювати.

Яблучний пиріг із шаром безе

Візьміть форму діаметром 18-20 см. Вистеліть її пергаментом. Розподіліть тісто по дну форми та сформуйте бортики. Наколіть виделкою дно, щоб під час випікання не підіймалося.

Поставте форму до холодильника на пів години. Потім відправте до духовки, розігрітої до 180 градусів. Витримайте близько 20 хвилин.

Яблучний пиріг із шаром безе

Яблука вимийте, позбавте від шкуринки та насіння. Наріжте на шматочки й покладіть у сотейник. Додайте вершкове масло, всипте цукор та корицю, влийте лимонний сік. Поставте на слабкий вогонь.

Тушіть близько 15 хвилин, постійно перемішуючи начинку. Фрукти не повинні втратити цілісність. Викладіть яблука у форму зверху тіста, залишивши сік, який виділився з фруктів, у сотейнику.

Яблучний пиріг із шаром безе

Для безе цукрову пудру поступово додавайте у білки, які змішайте з сіллю та починайте збивати до легкої піни. Наприкінці збивання всипте крохмаль та влийте лимонний сік. У підсумку маса має стати щільною настільки, що не випадатиме, якщо перевернути миску.

Збиті білки викладіть на яблучну начинку. Знову поставте пиріг у духовку. Зменште температуру до 140 градусів і запікайте близько 40 хвилин. Коли білки вкриються хрумкою золотавою скоринкою, можете діставати яблучний пиріг.

Популярне

Схожі статті

Остапчук повів дружину на базар – 1,5 кг полуниці, 0,5 кг малини, 0,5 кг абрикос, 1 кг черешні. Скільки грн?

Особисте життя Володимира Остапчука завжди було яскравим і цікавим. Після двох шлюбів український телеведучий одружився втретє. Його обраниця молодша за нього на 16 років, а їхнє спільне життя дивує.

Усі мої подруги на дієті обожнюють мене: суфле без зайвих калорій. За смаком виходить як дорогий десерт

Смачне й таке ніжне домашнє суфле не просто ідеально доповнить ваше вечірнє чаювання, але й дозволить створити фігуру мрії. Розповідаємо про по-справжньому казковий рецепт.

Радісні миті життя: Оля Полякова та Маша Єфросиніна побачилися з доньками, які перебувають за кордоном

Багато хто заздрить батькам, які мали можливість відправити дітей за кордон. Але Оля Полякова та Маша Єфросиніна можуть розповісти, як сумують за нащадками. На щастя, змогли зустрітися.