З молока і без закваски: домашня сметана, яку мене просять готувати на продаж. Нереально смачно і просто

Сметану не обов'язково купувати в магазині. Можна зробити цей кисломолочний продукт із молока. Так вийде навіть смачніше. Нею можна заправляти салати, додавати в суп та використовувати по-іншому.

Вам знадобиться:

  • 1 л молока;
  • 4 ст.лож. кефіру.
Виготовлення сметани в домашніх умовах без закваски

Щоб зробити домашню сметану, достатньо мати молоко та трішки кефіру. Молоко обирайте з найбільшим відсотком жирності. Якщо треба, можете додати вершкове масло. Додавати його слід у тепле молоко, а коли масло розтане, збийте масу блендером до однорідності.

Виготовлення сметани в домашніх умовах без закваски

Молоко закип’ятіть. Коли воно прохолоне до 40 градусів, зніміть плівочку та додайте кефір. Ретельно перемішайте вінчиком. Накрийте каструлю кришкою та замотайте в теплу ковдру. Залиште на 7 годин.

Виготовлення сметани в домашніх умовах без закваски

У вас вийде густе кисле молоко. Перелийте його в іншу каструлю через друшляк, вистелений марлею у кілька шарів. Можете скористатися лляною серветкою. Друшляк не повинен діставати дна каструлі, щоб сироватка збиралася на дні.

Накрийте конструкцію кришкою та поставте до холодильника. Притискати вантажем не потрібно. Просто час від часу діставайте і перемішуйте масу. Витримайте її таким чином на холоді 8 годин.

Виготовлення сметани в домашніх умовах без закваски

Перелийте майбутню сметану в миску та перемішайте вінчиком. Можете пробити зануреним блендером. Якщо видасться, що сметана загуста, додайте під час збивання трішки молока.

Отриману сметану залийте в банку та тримайте в холодильнику. Домашня сметана не має консервантів, тому зберігатиметься не так довго, як магазинний продукт. Краще робіть невелику порцію, але частіше. Все, що не встигнете з’їсти, використайте для приготування тіста для млинців, оладок чи інших виробів.

Популярне

Схожі статті

Ароматні булочки з яблуками на сковороді: чоловік після роботи поспішає додому на них. Балую таким не часто

На сніданок чи для перекусу можете насмажити яблучних булочок. Продукти для цього потрібні найпростіші. Робиться все дуже швидко. Натомість вироби виходять доволі оригінальними.

Легендарний торт “Прага” за домашнім рецептом. Неймовірно смачно: готую на замовлення, хоча може кожен

Від торта "Прага" неможливо відірватися. Якщо зробити десерт удома, то вийде ще кращий, аніж магазинний. Коржі шоколадні, трішки вологі, крем вершковий зі згущівкою та абрикосове варення.

Як зараз виглядає Алла Мазур, яку всі пам’ятають зіркою ТСН з каштановим каре: легенда телебачення змінилася

Усі ми знаємо Аллу Мазур, багато хто запам'ятав її з каштановим каре. Але як зараз виглядає легендарна ведуча ТСН, як і чому змінився її образ. Сьогодні ми розповімо саме про ці зміни її зовнішності.