Смачно так, що слів нема, а продуктів – мінімум: курочка, запечена у цибулевому соусі + секретний інгредієнт

У світі гастрономічних експедицій і кулінарних відкриттів існують страви, які не лише задовольняють смакові рецептори, але й виходять за рамки звичайного.

Одна з таких страв — курочка, запечена у цибулевому соусі з додаванням одного незвичного інгредієнта. Її рецепт часто називають “Курочка по-єврейськи”.

Це блюдо поєднує в собі простоту і неперевершений смак, створюючи неповторний кулінарний досвід. Відтінки смаку та аромату цієї страви важко передати словами, але вона здатна вразити навіть найвибагливіших гурманів. Дозвольте нам ввійти у світ чарівної гастрономії та розкрити перед вами секрети найсмачніших страв.

Для приготування страви вам знадобиться сковорідка з товстим дном з кришкою.

Інгредієнти

  • Цибуля ріпчаста 400 г
  • Сода 0,25 чайної ложки
  • Курка (будь-які її частини) 1 кг
  • Часник 2 зубчики середнього розміру
  • Лавровий лист 1 штука
  • Сіль та чорний мелений перець на ваш смак
  • Олія

Приготування

Курочка, запечена у цибулевому соусі

Звісно, спочатку помийте та обсушіть обрані вами частини курочки, а також почистьте від лушпиння цибулю й часник.

Курочку посипте сіллю грубого помелу, а цибулю наріжте невеликими кубиками. Часник можете дрібно нашаткувати або пропустити через прес.

Тепер у сковорідці розігрійте олію, а тоді покладіть туди цибулю. Спасеруйте її до прозорого кольору, після чого посипте содою. Цей “секретний” інгредієнт потрібен для того, щоб цибуля розчинилася протягом термічної обробки, а також набула характерного жовтого відтінку. Але дуже важливо не переборщити з нею: дотримуйтесь пропорцій, що вказані в рецепті!

Покладіть курочку до цибулі, накрийте сковорідку кришкою та тушкуйте на помірному вогні 20 хвилин, а потім переверніть курочку на протилежний бік. Покладіть рівним шаром часник, додайте лавровий лист й продовжуйте тушкувати під кришкою ще 20-25 хвилин.

Готову страву подавайте з улюбленими гарнірами.

Популярне

Схожі статті

Людмила Барбір вперше показала свого сина Тараса: неможливо повірити, що вона – мама такого дорослого хлопця

Людмила Барбір відома всім як телеведуча ранкового шоу «Сніданок з 1+1». Про її сім'ю відомо мало. Але нещодавно ведуча виставила фото на честь свята і здивувала шанувальників дорослим сином.

Єдина донька Тараса Тополі і Alyosha росте копією мами і тата: на кого більше схожа 3-річна Марійка

Тарас Тополя та його дружина Alyosha поділилися душевною сімейною світлиною, на якій видно єдину доньку подружжя, Марійку. Підписники дали коментар, на кого все ж таки схожа дівчинка.

Такі котлети у нас зʼїдаються прямо зі сковороди: мій ходовий рецепт, за
яким вони виходять мега соковитими

Приготувати соковиті котлети можна з легкістю, лише додавши до фаршу один інгредієнт. Завдяки йому котлети з будь-якого фаршу будуть смачні, а родина буде уплітати їх ледь не с самої сковорідки.