Цей рецепт мене приємно здивував: шикарні тістечка з варенням печу за секунди, і чайник не встигає закипіти

Задумуєш зустрітися з подругами на чайній церемонії? Відмінна ідея! Підготувати чудову атмосферу для таких посиденьок — це мистецтво, яке під силу кожній з нас.

І що може бути краще, ніж смачність і теплота домашніх тістечок, які розкривають аромат варення та запрошують до бесіди про дівоче?

У цій статті ми поділимося з вами рецептом ідеальної випічки для таких зустрічей — легкої у виготовленні, але багатої на смак.

Наповніть свої чашки чаєм і готуйтеся до приємних моментів разом з подругами!

Для випікання вам знадобиться прямокутна форма для випікання, зсередини прокладена повністю промасленим пергаментом. А також заздалегідь розігрійте духовку до температури 180°C в режимі “верх-низ” без конвекції.

Інгредієнти

  • Яйця курячі середнього розміру 2 штуки
  • Сіль 1 щіпка
  • Ванілін 1 дрібка
  • Кефір або йогурт 120 мл
  • Рослинна олія без запаху 120 мл
  • Крохмаль кукурудзяний 70 г
  • Борошно 220 г
  • Розпушувач 1,5 чайної ложки
  • Джем або густе варення 350-400 г

Приготування

Тістечка з варенням: рецепт простої домашньої випічки

Приготуйте тісто. Для цього спочатку збийте до однорідності яйця з сіллю та кефіром, а потім влийте туди рослинну олію.

У миску просійте борошно пару разів. Змішайте його з розпушувачем, крохмалем та ваніліном.

Тепер поступово порціями всипайте суху суміш у рідку масу та замішуйте тісто. Воно повинно бути однорідним, без грудочок, консистенції не густої сметани.

Після того влийте тісто у підготовлену форму. Струсіть її, щоб воно добре там влаштувалось, а тоді відправте у духовку на 20-25 хвилин.

Готовий виріб вийміть з форми та дайте йому охолонути, після чого з його верхівки спочатку зріжте тонкий пласт для створення крихти, а потім розріжте корж навпіл на 2 коржі.

Намастіть перший корж шаром варення, накрийте другим коржем, який теж так само вкрийте варенням, а тоді вже посипте крихтою, у яку перетворите зрізану верхівку за допомогою блендера.

Перш ніж розрізати на тістечка та частувати, нехай виріб постоїть так деякий час, щоб просочитися.

Популярне

Схожі статті

Людмила Барбір вперше показала свого сина Тараса: неможливо повірити, що вона – мама такого дорослого хлопця

Людмила Барбір відома всім як телеведуча ранкового шоу «Сніданок з 1+1». Про її сім'ю відомо мало. Але нещодавно ведуча виставила фото на честь свята і здивувала шанувальників дорослим сином.

Єдина донька Тараса Тополі і Alyosha росте копією мами і тата: на кого більше схожа 3-річна Марійка

Тарас Тополя та його дружина Alyosha поділилися душевною сімейною світлиною, на якій видно єдину доньку подружжя, Марійку. Підписники дали коментар, на кого все ж таки схожа дівчинка.

Такі котлети у нас зʼїдаються прямо зі сковороди: мій ходовий рецепт, за
яким вони виходять мега соковитими

Приготувати соковиті котлети можна з легкістю, лише додавши до фаршу один інгредієнт. Завдяки йому котлети з будь-якого фаршу будуть смачні, а родина буде уплітати їх ледь не с самої сковорідки.