Ну як же це смачно! Яблучний пиріг з корицею випікаю майже щодня: соковитий, ніжний та буквально тане в роті

Ароматний яблучний пиріг із корицею відмінно смакуватиме до чашки улюбленого чаю чи кави. Приготувати такий десерт зможе навіть новачок у кулінарній справі.

Яблучний пиріг із корицею — це мега смачна випічка, яку дуже просто зробити на своїй кухні. Готується десерт швидко та з доступних інгредієнтів, а виходить соковитим, ніжним і ароматним.

Інгредієнти

  • Яйця – 3 шт.
  • Цукор – 220 г
  • Вершкове масло або рослинна олія – 60 мл
  • Кефір (теплий) – 210 мл
  • Пшеничне борошно – 300 г
  • Розпушувач для тіста – 2 ч. ложки
  • Кориця – 0.5 ч. ложки (за бажанням)
  • Ванілін або ванільний цукор – дрібка
  • Сіль – дрібка
  • Яблука – 4 шт. (800 г)
  • Форма розміром 20х20, висота бортика 6 см
Яблучний пиріг з корицею
Яблучний пиріг з корицею

Покроковий рецепт

Заздалегідь підготувати необхідні продукти, щоб вони були кімнатної температури. Ввімкнути духовку розігріватися до 180 градусів. У глибоку миску розбити яйця, додати цукор, сіль, ванілін або ванільний цукор і корицю. Збити всі продукти за допомогою вінчика до однорідності.

Влити рослинну олію без запаху або розтоплене вершкове масло та знову перемішати. Потім влити теплий кефір і продовжувати перемішувати. В окремій посудині змішати просіяне пшеничне борошно з розпушувачем для тіста. Поступово всипати сухі інгредієнти до рідких і замішувати однорідне тісто вінчиком.

Яблука нарізати на четвертини, очистити від серцевини, а потім подрібнити середніми кусочками. За бажанням можна очистити від шкірки. Нарізати яблука слід перед випіканням, щоб вони не потемніли. Перекласти фрукт до тіста й перемішати кухонною лопаткою.

Застелити форму для випікання пергаментом або змастити рослинною олією та посипати борошном. Перекласти тісто з яблуками в форму, рівномірно його розподіливши. Відправити в попередньо розігріту духовку при температурі 180 градусів на 40-45 хвилин. Смачного!

Популярне

Схожі статті

Завжди готую цей салат на Великдень: смачний рецепт, який вже став традиційним на моєму столі. Дуже легкий

Цей ситний, ніжний і соковитий салат стане зіркою вашого Великоднього столу. З простих продуктів та без зайвого клопоту виходить справжня смакота.

Такий десерт не знайдеш навіть у ресторанах: шоколадний пиріг з абрикосами. Секрет в особливому тісті

Усі ми любимо випічку. Без смачного шоколадного десерту не можна уявити затишний сімейний вечір. Сьогодні ми підготували простий рецепт шоколадного пирога з абрикосами, який сподобається кожному.

Такого ще не бачила. Готується просто, а дивує навіть професіоналів: рецепт відкритих пельменів на сковороді

Пельмені - це знайома всім, проста і смачна страва. Але навіть їх можна приготувати креативно і незвично. Сьогодні ми підготували рецепт відкритих пельменів у ніжному тісті. Сподобається кожному.