Ця вечеря йде за раз, а сім’я вимагає добавки. Потрібні тільки картопля та фарш: рецепт ситної запіканки

Ідеальний обід для великої родини може бути різний. Для когось це пироги, для когось суп, а для когось запіканка. Сьогодні ми підготували рецепт соковитої та ситної запіканки з картоплі та фаршу.

Для приготування такої запіканки нам знадобитися:

  • Картопля – 1 кілограм
  • Фарш м’ясний – 700 грамів
  • Печериці – 300 грамів
  • Помідори – 300 грамів
  • Сир – 250 грамів
  • Яйце – 1 штука
  • Сіль і перець – за смаком
  • Вершкове масло – 50 грамів
  • Кетчуп – 3 столових ложки

Для початку відварюємо картоплю до готовності в підсоленій воді. Коли вона стане м’якою, зливаємо воду і даємо охолонути. Додаємо до неї вершкове масло, яйце, сіль і перець за смаком. Збиваємо усе це в пюре, поки не вийде гладка однорідна маса. Це буде наше ароматне картопляне пюре.

Тепер займемося фаршем. Обсмажуємо його на середньому вогні до напівготовності. Щойно він змінить колір, знімаємо з вогню, солимо, перчимо за смаком і відставляємо. Фарш можна використовувати яловичий, свинячий або змішаний.

Запіканка з фаршу і картоплі
Запіканка з фаршу і картоплі

Далі треба підготувати овочі. Печериці нарізаємо тонкими скибочками (за бажання, можна використовувати й інші гриби). Те ж саме робимо з помідорами – нарізаємо їх тонкими скибочками. Але вони не повинні бути занадто тонкими.

Переходимо безпосередньо до випікання. У злегка змащену олією форму для запікання викладаємо картопляне пюре. Розрівнюємо, щоб вийшов рівний шар. Злегка змащуємо кетчупом поверх картопляного пюре. Далі викладаємо приготований фарш, рівномірно розподіляючи його. Потім йде шар із нарізаних печериць, а після нього – шар помідорів. Зверху щедро посипаємо все тертим сиром. Для соковитості змащуємо майонезом. Запікаємо в духовці на 180 градусах протягом 15 хвилин, після чого дістаємо і подаємо до столу.

Смачна і ситна запіканка готова!

Популярне

Схожі статті

Лише кабачок та рис, а на смак краще за м’ясо: оладки на сковорідці — простіше рецепта й не вигадати

Якщо ви шукаєте ідеальний спосіб розпочати день з енергією та задоволенням, то кабачкові оладки з рисом на сковорідці — ваш варіант: корисно, просто, легко!

Час невблаганний й нищівний: як зараз виглядають колишні еталони чоловічої краси Делон, Круз, Пітт та інші

У світі кіно та моди завжди було чимало чоловіків, які ставали еталонами краси. Серед них такі як Ален Делон, Том Круз, Бред Пітт, Леонардо Ді Капріо.

Ніхто не вірить, що я їх сама роблю! Виходять краще ніж в кондитерських: легкі тістечка у кокосовій стружці

Забудьте про необхідність виходити з дому, щоб насолодитися смаком вишуканих кондитерських виробів. З цим рецептом тістечка у кокосовій стружці стануть найулюбленішим домашнім десертом вашої сім'ї!