Для когось це салат бідності, а для мене – смачна ностальгія з “родзинкою”. Переробила “Шубу” на новий лад

Навіть найбанальніший салат "Оселедець під шубою" можна зробити в рази смачнішим, додавши один секретний інгредієнт. Салат стає більш ніжним і має цікавіший смак.

Оселедець під шубою – салат, який готують вже не одне десятиліття. Ще у Радянському союзі цей салат був незамінним атрибутом новорічного столу. Для когось цей салат – пережиток минулого, та велика частка людей досі обожнює цю страву.

Пропонуємо до вашої уваги оновлений рецепт класичного салату, який приємно здивує вас своїм смаком. Додавши всього 1 інгредієнт, “Шуба” заграє новими фарбами.

Необхідні інгредієнти:

  • філе оселедця – 300 г;
  • картопля – 250 г;
  • морква – 1 шт;
  • буряк – 250 г;
  • яйця – 3 шт;
  • плавлений сирок – 100 г;
  • сіль, перець, майонез за смаком.

Спосіб приготування:

Картоплю, моркву та буряк потрібно зарання відварити у підсоленій воді до готовності і охолодити. Яйця відварюємо вкруту і охолоджуємо.

Беремо тарілку, в якій будемо викладати салат шарами. Для того, щоб страва мала ефектну круглу форму, скористайтеся кондитерським кільцем. Першим шаром на дно тарілки викладаємо слабосолений оселедець. Філе потрібно нарізати кубиком, прибравши всі кісточки. На оселедець викладаємо натерту на крупній тертці картоплю і злегка придавлюємо її. Цей шар потрібно підсолити і змастити майонезом.

Далі викладаємо натертий на дрібну тертку плавлений сирок. Обирайте якісний сирок з вершковим смаком, а щоб він краще натирався, покладіть його на 15 хвилин до морозильної камери. Сирковий шар також змащуємо майонезом.

Рецепт салату Оселедець під шубою по-новому
Рецепт салату Оселедець під шубою по-новому

Далі викладаємо натерті яйця і змащуємо їх майонезом. За бажанням, цей шар можна пропустити.

Наступною викладаємо моркву. Її потрібно натерти на крупну тертку і змастити майонезом. Завершальним шаром салату є натертий буряк. Його треба підсолити і змастити щедрим шаром майонезу.

Рецепт салату Оселедець під шубою по-новому
Рецепт салату Оселедець під шубою по-новому

Готовий салат можна відразу подавати до столу, та він буде ще смачнішим, якщо настоїться в холодильнику кілька годин.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Готую замість Олів’є на свята! Салат “Ніжний” з крабовими паличками: можу з’їсти одразу 2 порції! Рецепт

Салат "Ніжний" дуже смачна та красива закуска, викладена шарами, яка прикрасить будь-який стіл. А приготувати такий салат зовсім не складно. Спробуйте!

Знаю секрет, як подати макарони для гостей на святковий стіл: роблю макаронні гнізда з фаршем і запікаю

Страви з макаронів зазвичай вживають у будень, та якщо зробити макаронні гнізда з фаршем та запекти у духовці, вийде настільки крутезно, що не соромно буде подати й на святковий стіл.

Злата Огнєвіч дуже прив’язана до батька: де нині перебуває родич співачки, як виглядає і чим займається

Тато Злати Огнєвіч усе життя пропрацював хірургом. Тож коли почалося повномасштабне вторгнення, не схотів їхати за кордон в евакуацію, а продовжив рятувати життя українських солдатів.