Просто натираю картоплю: смачний і ситний картопляний пиріг на сковороді. Додаю у начинку то сир, то фарш

Картопля звична всім нам і знайдеться, напевно, в кожному домі. Здається, всі страви з неї вже перепробували. Але сьогодні ми підготували рецепт, який здивує вас, а готується дуже просто і швидко.

Для приготування такого пирога нам знадобиться:

  • Картопля – 4 штуки
  • Цибуля ріпчаста – 1 штука
  • Олія оливкова – 3 столові ложки
  • Петрушка – 1 пучок
  • Яйце куряче – 1 штука
  • Яєчний білок – 1 штука
  • Борошно пшеничне – 1 столова ложка
  • Сир твердий – 100 грамів
  • Сіль і перець – за смаком

Для початку беремо картоплю. Очищаємо її від шкірки і натираємо на тертці. Далі ріпчасту цибулю також позбавляємо лушпиння і нарізаємо її якомога дрібніше. Тепер також дрібно нарізаємо зелень. Викладіть усі ці інгредієнти в мисочку і ретельно перемішуємо.

Тепер переходимо до приготування заливки для нашого пирога. У окремій мисці збиваємо яйце, додаємо сирий білок. Далі додаємо просіяне борошно, сіль, перець і будь-які приправи за вашим смаком. Усе це ретельно перемішуємо. Заливаємо отриманою сумішшю решту інгредієнтів, знову добре перемішуємо.

Картопляний пиріг
Картопляний пиріг

На цьому етапі можна в начинку додати фарш. Його потрібно буде також перемішати із сіллю, перцем і приправами. Приправи та їхню кількість вибираємо за смаком. Далі трохи просмажити його і тільки тоді додавати в середину пирога.

Переходимо безпосередньо до смаження. На сковорідці розігріваємо кілька столових ложок оливкової олії. Її можна замінити на звичайну рослинну олію. Викладаємо на неї ложкою підготовлену масу для пирога, утрамбовуємо та розрівнюємо.

Накриваємо кришкою і смажимо приблизно 15 хвилин. Після цього перевертаємо пиріг на інший бік за допомогою тарілки. Потім посипаємо його натертим на дрібній тертці сиром. Далі випікаємо ще 15 хвилин до повної готовності під закритою кришкою.

Смачний картопляний пиріг з начинкою готовий!

Популярне

Схожі статті

Людмила Барбір вперше показала свого сина Тараса: неможливо повірити, що вона – мама такого дорослого хлопця

Людмила Барбір відома всім як телеведуча ранкового шоу «Сніданок з 1+1». Про її сім'ю відомо мало. Але нещодавно ведуча виставила фото на честь свята і здивувала шанувальників дорослим сином.

Єдина донька Тараса Тополі і Alyosha росте копією мами і тата: на кого більше схожа 3-річна Марійка

Тарас Тополя та його дружина Alyosha поділилися душевною сімейною світлиною, на якій видно єдину доньку подружжя, Марійку. Підписники дали коментар, на кого все ж таки схожа дівчинка.

Такі котлети у нас зʼїдаються прямо зі сковороди: мій ходовий рецепт, за
яким вони виходять мега соковитими

Приготувати соковиті котлети можна з легкістю, лише додавши до фаршу один інгредієнт. Завдяки йому котлети з будь-якого фаршу будуть смачні, а родина буде уплітати їх ледь не с самої сковорідки.