Беру 2 банани, трішки какао та жодного грама цукру: за 5 хв замішую, 45 випікаю. ПП-десерт на радість талії

Поласувати шоколадним десертом можна навіть гладким, якщо приготувати без цукру. Пиріг із бананом та шоколадом після випікання у духовці стає м'яким і пористим. На замішування тіста піде 5 хвилин.

Вам знадобиться:

  • 50 г гіркого шоколаду;
  • 40 г какао;
  • 2 банани;
  • 2 яйця;
  • 1 ч.лож. розпушувача.
Шоколадно-банановий ПП пиріг без борошна

Шоколадний ПП брауні з бананом готується в духовці. Банани позбавте шкуринки й поламайте на шматочки. Закладіть у чашу блендера. Туди ж вбийте яйця, всипте какао та розпушувач.

Подрібніть інгредієнти, щоб маса стала гладенькою – шматочків бананів не повинно бути видно, а яйця мають гарненько збитися. Перелийте тісто у форму для запікання, вистелену пергаментом. Достатньо буде діаметру 14-16 см.

Шоколадно-банановий ПП пиріг без борошна

Духовку увімкніть, коли приступите до приготування тіста, щоб розігрілася до 170 градусів. Випікайте близько 45 хвилин. Духовки печуть по-різному, тому за 40 хвилин перевірте готовність пирога. Проткніть дерев’яною шпажкою.

Шоколадно-банановий ПП пиріг без борошна

Якщо витягнули вологу, але чисту паличку, і шматочки тіста не прилипли, значить, брауні готовий. Дістаньте пиріг із духовки, попервах залишивши у формі. Прикрасьте шматочками шоколаду. За 2-3 хвилини він розтане. Тоді зможете рівномірно розподілити глазур по всій поверхні.

Шоколадно-банановий ПП пиріг без борошна

За бажанням, можете розтопити шоколад на водяній бані й полити ще гарячий пиріг. Коли брауні прохолоне, витягніть його з форми. Перекладіть на пласке блюдо й подавайте до столу.

Залежно від того, як ви збили яйця, шоколадний пиріг вийде або дрібнопористим, або грубопористим. Але неодмінно буде м’яким та повітряним. Тож чаювання з насолодою забезпечене.

Популярне

Схожі статті

Всі шукають цей рецепт пиріжків! Беру картоплю, цибулю й замішую універсальне тісто: смачно та дуже просто

Ароматні пиріжки з картоплею – безпрограшна повсякденна страва, яку легко приготувати вдома. Такі пиріжки сподобаються абсолютно всім. Обов'язково спробуйте!

Більше рибу не смажу і не запікаю. Геніальний рецепт мойви: без олії по всій кухні і запаху на всю квартиру

Мойва пряного засолу виходить настільки смачною, що годі відмовитися від смаженої чи запеченої рибки. З відвареною картоплею та свіжою зеленню вечеря вийде ідеальною та незабутньою.

Сором’язливі Танчинець та Позитив врешті показали коханих: дівчата взялися постити спільні фото наввипередки

Деякі знаменитості навідріз відмовляються говорити про особисте життя, ще більше підсилюючи увагу до своєї особистості. Та щойно Танчинець із Позитивом зняли табу, посипалися купи фоточок.