Замість м’ясного влаштовую день морепродуктів: за 20 хв на столі легка вечеря – апетитний кальмар у сметані

Кальмари готуються дуже швидко. Тому, якщо треба хутенько приготувати вечерю, кращого варіанта годі й шукати. Укупі з овочами та сметаною виходить дуже ситно й смачно.

Вам знадобиться:

  • 400 г кальмарів;
  • 150 г сметани;
  • 1 невелика морква;
  • 1 цибулина;
  • 1 ст.лож. томатної пасти;
  • 1 ст.лож. олії;
  • 1 ст.лож. вершкового масла;
  • 1 дрібка чорного меленого перцю;
  • 1 дрібка солі.
Кальмари з овочами, тушковані в сметані

Щоб приготувати кальмари у сметані, роздивіться, чи тушки у вас обчищені. Якщо ні, то зніміть шкуринку, відкиньте нутрощі та хітинову пластинку. Можете опустити в окріп на пів хвилини. Тоді процес чищення прискориться.

Кальмари з овочами, тушковані в сметані

Наріжте тушки кальмарів кільцями, а хвостові плавці – соломкою. Цибулю наріжте півкільцями. За бажанням можете розчавити ще й зубчик часнику. Моркву почистьте й натріть на тертушці з великими отворами.

Кальмари з овочами, тушковані в сметані

Поставте пательню на плиту. Влийте олію, додайте вершкове масло. Викладіть цибулю й моркву. Обсмажте, щоб овочі стали м’якими. На це піде близько 5 хвилин. Влийте сметану й томатну пасту.

Кальмари з овочами, тушковані в сметані

Посоліть, поперчіть, перемішайте. Прикрутіть вогонь до мінімуму і тушіть овочі протягом хвилини, час від часу перемішуючи. Викладіть підготовлені кальмари. Тушіть 3 хвилини й відразу ж зніміть сковорідку з вогню, щоб морепродукти не стали гумовими. Нехай постоять під кришкою ще 10 хвилин.

Розкладіть печеню по тарілках. Прикрасьте свіжою петрушкою. Можете подавати до столу як окрему закуску чи зробити основною стравою та додати гарнір. По сезону можете замінити томатну пасту свіжими помідорами. Можна також скористатися томатами у власному соку чи кетчупом.

Популярне

Схожі статті

Невже зовсім стало скрутно: Олена Шоптенко, перебуваючи за кордоном, оголосила про розпродаж своїх речей

Багато зірок, які перебувають за кордоном, продовжують допомагати Україні, збираючи кошти на своїх концертах. Олена Шоптенко вирішила йти іншим шляхом, знаходячи творчий підхід до підтримки.

Коли дитина просить щось спекти, двічі не думаю – готую це: сирний пиріг з горіхами, родзинками та джемом

Готові відчути аромат сирного пирога, який розтане в роті, залишаючи незабутнє смакове враження? Тоді приєднуйтесь до нашої кулінарної експедиції, де простота — це ключ до справжньої насолоди!

Довела до сліз світську левицю: що такого розповіла Наталія Могилевська Осадчій та від чого Катя заплакала

Наталія Могилевська демонструє, що інколи один акт доброти може змінити життя тих, кому він адресований. Її приклад показує, що справжня любов та турбота можуть зробити світ кращим.