Смачніше, ніж медовик, наполеон і карпатка разом узяті. Торт-манник “Шоколадка”: 2 яйця на склянку борошна

Торт-манник "Шоколадка" виходить смачнішим за будь-яку іншу випічку з кремом. Тим часом готується з доволі простих і доступних продуктів, які завжди можна знайти у холодильнику.

Готується манник “Шоколадка” дуже просто – інгредієнти змішуються й запікаються у формі в духовці. Виходить дуже смачна й легка випічка до чаю чи кави, яка припаде до вподоби всім.

Вам знадобиться:

  • 1 скл. манної крупи;
  • 1 скл. кефіру;
  • 1 скл. борошна;
  • 1 скл. цукру;
  • 2 яйця;
  • 100 г вершкового масла;
  • 2 ст.лож. порошку какао;
  • 1 плитка чорного шоколаду;
  • 1 ч.лож. розпушувача;
  • 0,5 ч.лож. ванільного цукру.
Торт-манник Шоколадка на кефірі

Щоб приготувати манник “Шоколадка”, влийте у глибоку мисочку кефір, вбийте туди яйця та всипте манку. Перемішайте вінчиком та залиште на 30 хвилин, щоб крупа набубнявіла.

Вершкове масло розтопіть і додайте в кефірну суміш. Всипте цукор, какао. Додайте розпушувач та ванілін. Тісто має виглядати як однорідна пастоподібна маса.

Торт-манник Шоколадка на кефірі

Форму вистеліть пергаментом, змастіть дно та боки маслом. Відразу ж перелийте в неї тісто. Поставте в духовку, яка вже має бути розігріта до 200 градусів.

Торт-манник Шоколадка на кефірі

Випікайте 25 хвилин. Потім перевірте готовність дерев’яною шпажкою. Вона після проникання в тісто має вийти сухою. Полийте готовий манник розтопленим шоколадом. Випічкою можете ласувати як у гарячому, так і в холодному вигляді.

Торт-манник Шоколадка на кефірі

Щоб торт вийшов ідеальним, борошно та какао обов’язково просійте крізь сито. Так і грудочок позбудетеся, й наситите тісто повітрям. Кефір та яйця дістаньте з холодильника завчасно – нехай полежать за кімнатної температури й не будуть холодними. Цукор можете замінити цукровою пудрою, а от брати замість розпушувача соду не бажано.

Популярне

Схожі статті

Невже зовсім стало скрутно: Олена Шоптенко, перебуваючи за кордоном, оголосила про розпродаж своїх речей

Багато зірок, які перебувають за кордоном, продовжують допомагати Україні, збираючи кошти на своїх концертах. Олена Шоптенко вирішила йти іншим шляхом, знаходячи творчий підхід до підтримки.

Коли дитина просить щось спекти, двічі не думаю – готую це: сирний пиріг з горіхами, родзинками та джемом

Готові відчути аромат сирного пирога, який розтане в роті, залишаючи незабутнє смакове враження? Тоді приєднуйтесь до нашої кулінарної експедиції, де простота — це ключ до справжньої насолоди!

Довела до сліз світську левицю: що такого розповіла Наталія Могилевська Осадчій та від чого Катя заплакала

Наталія Могилевська демонструє, що інколи один акт доброти може змінити життя тих, кому він адресований. Її приклад показує, що справжня любов та турбота можуть зробити світ кращим.