Якщо у вас є 2 яблука і 1 яйце, приготуйте цей смачнющий десерт. Рецепт дуже ніжних домашніх рогаликів

Рецепт цих рогаликів з начинкою до банального простий, але ж якими смачними вони виходять! Ніжне пісочне тісто та соковита яблучна начинка – справжня смакота.

Жодна магазинна випічка не зрівняється із домашньою, яку ви тільки дістали з духовки. Якщо вам здається, що випікати – це довго та складно, то ви помиляєтесь.

Пропонуємо до вашої уваги дуже простий і смачний рецепт рогаликів з яблучною начинкою, від яких буде у захваті вся родина.

Необхідні інгредієнти:

для тіста:

  • яйця – 1 шт;
  • сіль – дрібка;
  • цукор – 50 г;
  • ванільний цукор – 10 г;
  • молоко – 2 ст.л;
  • вершкове масло – 50 г;
  • розпушувач тіста – 1 ч.л;
  • борошно – 230 г.

Для начинки:

  • яблука – 2 шт;
  • вершкове масло – 1 ст.л;
  • цукор – 2 ст.л;
  • мед – 1 ст.л;
  • кориця – 0,5 ч.л.

Спосіб приготування:

Для початку приготуємо начинку. 2 крупні кисло-солодкі яблука очищаємо від шкірки та серцевини і натираємо на крупну тертку. Перекладаємо натерті яблука на сковорідку, додаємо цукор, корицю і вершкове масло. Ставимо все на вогонь і тушкуємо на невеликому вогні майже до повного випаровування вологи (8-10 хв). В кінці приготування додаємо мед, перемішуємо і знімаємо з вогню. Начинку охолоджуємо.

Рецепт домашніх рогаликів з яблуками за 15 хвилин
Рецепт домашніх рогаликів з яблуками за 15 хвилин

Для приготування тіста у глибокій мисці змішайте яйце, сіль, цукор, ванільний цукор, молоко та розтоплене (не гаряче) вершкове масло. Збийте вінчиком до однорідності. У цю суміш введіть борошно разом з розпушувачем тіста і замішайте тісто. Воно має вийти м’яким, щільним і не липнути до рук.

Ділимо тісто на 2 рівні частини і округляємо їх. Розкачуємо тісто у тонкий коржик товщиною кілька міліметрів. Ділимо цей коржик на 8 трикутничків і на кожному трикутнику робимо надрізи, як на фото.

Рецепт домашніх рогаликів з яблуками за 15 хвилин
Рецепт домашніх рогаликів з яблуками за 15 хвилин

На край трикутника з тіста викладаємо трохи начинки і загортаємо його рулетиком.

Рецепт домашніх рогаликів з яблуками за 15 хвилин
Рецепт домашніх рогаликів з яблуками за 15 хвилин

Викладаємо рогалики на деко застелене пергаментним папером і випікаємо у розігрітій духовці при температурі 180 градусів 15-20 хвилин.

Готові рогалики присипаємо цукровою пудрою.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Уся сім’я просить готувати частіше, а за останній шматочок змагаються: сирна запіканка з гарбузом і яблуками

Сирна запіканка - знайома всім нам із дитинства страва. Багато хто здивується, але її приготування можна зробити незвичайним. Сьогодні ми підготували рецепт ніжної та ароматної сирної запіканки.

Оля Полякова розповіла, як має розбиратися за 6 мільйонів гривень боргу Олега Винника: поки він в Німеччині

Багато хто знає пісню Олі Полякової «Чарівні очі», але мало хто знає, що з нею пов'язана важка і неприємна історія. Сьогодні ми розповімо, як Олег Винник повісив на Олю борг у 6 мільйонів гривень.

Без борошна та дріжджів: беру червону сочевицю та випікаю з неї корисний хліб. Ідеально для бутербродів

Не можете відмовитися від хліба, але хочете схуднути перед літом? Вихід є! Хліб без борошна та дріжджів з червоної сочевиці. Він не тільки смачний та ароматний, а й корисний для організму.