Найкращий десерт з “нічого”. Готую кілька разів на тиждень, з’їдають за хвилини: рецепт пирога із вишнею

Усі ми в душі ласуни, а мрія вечеряти апетитними десертами для багатьох головна. Для таких ситуацій чудово підходить ситний пиріг із сиром та вишнями. Саме такий рецепт ми сьогодні й підготували.

Цей ситний і соковитий пиріг підходить для будь-якого столу, а також може виступати в ролі повноцінної вечері. Його приготування не потребує багато часу та продуктів.

Для приготування цього пирога нам знадобиться:

  • Яйце – 3 штуки
  • Цукор – 130 грамів
  • Вершкове масло – 200 грамів
  • Борошно пшеничне – 360 грамів
  • Сметана – 70 грамів
  • Сир – 400 грамів
  • Вишня – 120 грамів
  • Сода – 1/3 чайної ложки

Для початку потрібно просіяти борошно через сито, щоб наситити його киснем і позбавити від можливих грудочок. Далі змішуємо м’яке вершкове масло з цукром. Розбиваємо 2 яйця в тісто і додаємо сметану, її жирність може бути будь-якою. Поступово вмішуємо борошно з содою в тісто.

Не треба замішувати  тісто занадто довго, щоб уникнути надлишку борошна. Щойно воно почне формуватися в грудку і перестане прилипати до рук, більше борошно додавати не треба. Тепер розділяємо тісто на дві частини, відправляємо меншу частину в морозильнику для охолодження.

Пиріг з сиром і вишнею
Пиріг з сиром і вишнею

Начинка готується дуже легко та швидко. Для її приготування треба ретельно змішати сир, яйце, що залишилося, та цукор. Якщо сир занадто вологий, треба додати трохи манки або крохмалю.

Розподіляємо більшу частину тіста по формі для випічки, формуємо бортики. Наносимо сирну начинку та викладаємо ягоди вишні. Ягоди можуть бути будь-якими, але треба прослідкувати, щоб в них не було кісточок.

Замерзлим тістом прикриваємо усе зверху. Відправляємо пиріг у розігріту до 180 градусів духовку на 30-40 хвилин. Звичайно, час приготування від конкретної духовки.

Смачний та ситний пиріг готовий!

Популярне

Схожі статті

Продавці вже ховають від мене капусту та горошок: готую цей ситний та корисний салат по 2 рази на день

Цей рецепт салату з капусти дуже простий, та поєднання інгредієнтів у ньому дуже вдале. Страва виходить соковитою, ситною і не позбавлена свіжості.

Заспівав у клубі з кросівкою на голові: репер Потап показав, як розважається у Німеччині з новою солісткою

Все частіше український репер Олексій Потапенко потрапляє в публічні скандали. Нещодавно Потап виступив перед публікую з кросівкою на голові, через що отримав гнівні коментарі від глядачів.

Подала цю страву на стіл та здивувала всіх гостей: курячі стегенця, запечені з апельсинами. А пахне як!

Приготувати золотисті на ароматні курячі стегенця можна взявши стиглі апельсини та маринад на основі апельсинового соку. Мʼясо виходить ніжним, дуже смачним та просто тане у роті.