Нереальна смакота на обід або вечерю. Картопляне пюре та трохи фантазії: рецепт картопляних кульок у соусі

Багато хто шукає смачний варіант обіду. Відповідних страв існує безліч. Сьогодні ми підготували рецепт, який відкриє пюре по-новому і сподобається вам із першої спроби.

Для приготування цієї страви нам знадобиться:

  • Картопля – 700 грамів
  • Яйце – 1 штука
  • Борошно – 200 грамів
  • Сіль – 2 чайні ложки
  • Цибуля ріпчаста – 1 штука
  • Рослинна олія – 4 столові ложки
  • Томатний соус – 2 столові ложки
  • Хмелі-сунелі – 1 чайна ложка
  • Сир – 50 грамів
  • Часник – 2 зубчики
  • Вода – 250 мілілітрів

Очищаємо цибулю та часник. Також миємо та чистимо картоплю. Нарізаємо її невеликими шматочками і викладаємо в сотейник. Заливаємо водою і відварюємо до готовності, потім зливаємо воду.

Викладаємо відварену картоплю в миску і додаємо 1 чайну ложку солі. Використовуючи товкач, товчемо всю картоплю в пюре. До охолодженого картопляного пюре додаємо яйце і борошно. Заміщуємо тісто до того, коли воно перестане прилипати до пальців.

З усього картопляного тіста скатуємо кульки, розміром з невеликий волоський горіх.

Тепер готуємо соус. Дрібно шаткуємо цибулю та обсмажуємо її на середньому вогні з рослинною олією до легкого золотистого відтінку. Додаємо 2 чайні ложки борошна і продовжуємо обсмажувати разом ще кілька хвилин.

Картопляні кульки у соусі
Картопляні кульки у соусі

В окремій чашці збиваємо воду з томатним соусом до отримання однорідної суміші. Заливаємо томатну суміш у сковорідку до обсмаженої цибулі з борошном, додаємо 1 чайну ложку солі та хмелі-сунелі. Продовжуємо томити на невеликому вогні, помішуючи, до помітного загустіння.

У невеликій каструльці доводимо 1-2 літри води до кипіння. Викладаємо всі картопляні кульки в активно киплячу воду і варимо з моменту спливання 3-4 хвилини. Потім виловлюємо всі готові картопляні кульки шумівкою і перекладаємо на тарілку.

У загуслий соус у пательні додаємо сир, натертий на великій тертці, і часник, продавлений через часникодавилку. Активно все перемішуємо лопаткою, потім знімаємо сковороду з вогню.

Додаємо готовий соус до картопляних кульок у тарілці й одразу ж подаємо до столу.

Смачні картопляні кульки готові!

Популярне

Схожі статті

Бананове печиво до чаю за копійки: виходить так смачно, що магазинне більше не купляю. Готувати 15 хвилин

Це бананове печиво стане ідеальним доповненням до чаю або кави. Випічка виходить ніжна, тане у роті та один з головних плюсів – швидка у приготуванні. Зробіть свій день смачнішим з цим рецептом.

Жанна Аркадіївна з “Моєї прекрасної няні” кинула олігарха і живе на одну пенсію: що сталося в житті акторки

Відома російська актриса Ольга Прокоф'єва відрізнилась не лише блискучою акторською кар'єрою, але й цікавим особистим життям. Що про все це відомо?

Без борошна і тіста: мої ходові цукерки для дієти – з ними навіть чоловік погодився схуднути за компанію

Такі цукерки принесуть організму лише користь і жодного зайвого грама, адже не містять глютену й цукру. Тож обов'язково спробуйте приготувати. Смакуватимуть не лише жінкам, а й іншим членами родини.