Печінку купую через день, щоб приготувати гору ніжних печінкових котлет: мої уплітають їх за 5 хвилин

Печінкові котлети стануть справжнім хітом вашого обіду або вечері. А щоб вони завжди виходили вдало, варто знайти правильний рецепт. Спробуйте його вже сьогодні та пригостіть родину смачною новинкою.

Печінкові котлети – це класична страва, яка завжди викликає апетит. Їхній неповторний смак та аромат роблять цю страву вельми популярною серед гурманів. Але мало хто знає, як готувати їх правильно. Щоб наші котлети стали справжнім кулінарним шедевром, давайте розглянемо рецепт, який точно запам’ятається та стане вашим улюбленим.

Рецепт смачних печінкових котлет
Рецепт смачних печінкових котлет

Інгредієнти:

  • Печінка яловича або будь-яка інша +/- 450 г
  • Вершки 33% або краще майонез – 150 мл
  • Цукор – 1 столова ложка без верху
  • Сіль – 0.5 чайної ложки
  • Часник – 2 зубчики
  • Цибуля – 1 шт. +/- 150 г
  • Яйця – 2 шт
  • Борошно +/- 150 г (Борошно можна замінити на манку, тільки дати манці розмокнути, а потім додати соду)
  • Сода – 1 чайна ложка без верху
  • Рослинна олія для смаження

Приготування:

Очистіть печінку від плівок та трубочок, та наріжте її на невеликі шматочки. Також нашинкуйте цибулю та часник. У блендері змішайте печінку, цибулю, часник, вершки або майонез, цукор та сіль до однорідності. Додайте яйця та продовжуйте змішувати.

Додайте просіяне борошно або манку та соду. Це допоможе зробити котлети більш ніжними та повітряними. Знову змішайте компоненти до гладкої маси та якщо ви використовуєте манку, залиште масу відпочити на 20-30 хвилин, щоб манка набухла.

Як приготувати неймовірно смачні котлети з печінки
Як приготувати неймовірно смачні котлети з печінки

Сформуйте невеликі котлети з отриманої маси. Допоможе нам у цьому ложка та руки, злегка змочені водою або змащені олією.

Розігрійте рослинну олію в глибокій сковорідці. Викладіть котлети на розігріту сковорідку та смажте їх з обох сторін до золотисто-коричневого кольору. Після смаження витягніть котлети на паперовий рушник, щоб він забрав зайву жирність. Подаємо печінкові котлети на стіл гарячими, з картопляним пюре та свіжими овочами.

Популярне

Схожі статті

Кефір, борошно і грудочка фаршу: рецепт ніжного і соковитого заливного пирога з м’ясом – розлітається на ура

Використавши мінімальну кількість продуктів, ви зможете приготувати дуже смачний і ситний пиріг з м'ясом. Рецепт простий, а результат – приголомшливий.

Раніше замовляла цю закуску в ресторанах, а тепер навчилася готувати вдома: хрумкі сирні палички в паніровці

Смачні сирні палички можна без зайвого клопоту приготувати вдома. Вони чудового підійдуть у якості закуски для застілля, або як перекус діткам. Все що треба, ще правильний рецепт та 15 хвилин часу. 

Місце зустрічі змінити не можна:
 Каменських покинула Україну і обʼявилася в Маямі, де Влад Яма вже місцевий

Настя Каменських приїхала до сонячного Маямі, де зараз проживає хореограф Влад Яма із сімʼєю. Яка причина візиту співачки в Америку? Хоче підкорити нові горизонти?