За цим рецептом глазур на паски роблю вже 30 років. Не липне і не кришиться: найкращий варіант з усіх

Весняне свято Пасхи вже на носі, а це означає, що кожна господиня шукає рецепт ідеальної паски та глазурі до неї. Пропоную спробувати рецепт глазурі, яка не буде осипатися та липнути до рук.

Паска – символ весняного свята, яке приносить радість, надію та віру. Це свято також супроводжується неймовірно смачними стравами, серед яких одне з головних місць займає пасхальна паска. І, звісно ж, кожна паска потребує своєї унікальної глазурі, яка розкриває її справжню красу та смак.

Як приготувати глазур, яка не буде липнути до рук
Як приготувати глазур, яка не буде липнути до рук

Однак, часто зустрічаються проблеми з традиційною глазур’ю, яка кришиться або липне до рук. Саме тому ми пропонуємо вам рецепт магічної глазурі для паски, яка не тільки залишається стійкою на пасці, але й просто тане у роті.

Інгредієнти:

  • 100 г цукрової пудри
  • 2 столові ложки води (25 г)
  • 0,5 чайної ложки (3-4 г) желатину
  • 1 столова ложка води (13 г)
  • 1 чайна ложка лимонного соку

Приготування:

Рецепт глазурі для паски, яка не обсипається
Рецепт глазурі для паски, яка не обсипається

Почніть зі змішування желатину з 1 столовою ложкою води у маленькій мисці. Дайте желатину трохи набухнути протягом 5-10 хвилин.

У середній мисці ретельно змішайте цукрову пудру та 2 столові ложки води до отримання гладкої маси. Додайте лимонний сік та перемішайте. Нагрійте на повільному вогні, щоб розчинилася цукрова пудра, але не дайте закипіти.

Розігрійте желатин на водяній бані або в мікрохвильовій пічі до того часу, поки він повністю не розчиниться. Додайте розчинений желатин до суміші цукрової пудри та перемішайте до однорідності. За допомогою міксера збивайте масу, поки вона не збільшиться в розмірах, трохи загусне та стане білого кольору.

Секрет ідеальної глазурі для пасок, яка не липне до рук
Секрет ідеальної глазурі для пасок, яка не липне та не кришиться 

Покладіть паску на решітку з рівним піддоном або на противень. Обережно полийте паску глазур’ю, розподіляючи її рівномірно по всій поверхні. Дайте глазурі висохнути та затвердіти протягом 1-2 годин перед тим, як подавати паску на стіл.

Переконайтеся, що паска повністю охолола перед нанесенням глазурі, щоб уникнути розтікання. Якщо глазурь занадто густа, додайте трохи більше води, а якщо занадто рідка – додайте більше цукрової пудри.

Популярне

Схожі статті

Ароматні булочки з яблуками на сковороді: чоловік після роботи поспішає додому на них. Балую таким не часто

На сніданок чи для перекусу можете насмажити яблучних булочок. Продукти для цього потрібні найпростіші. Робиться все дуже швидко. Натомість вироби виходять доволі оригінальними.

Легендарний торт “Прага” за домашнім рецептом. Неймовірно смачно: готую на замовлення, хоча може кожен

Від торта "Прага" неможливо відірватися. Якщо зробити десерт удома, то вийде ще кращий, аніж магазинний. Коржі шоколадні, трішки вологі, крем вершковий зі згущівкою та абрикосове варення.

Як зараз виглядає Алла Мазур, яку всі пам’ятають зіркою ТСН з каштановим каре: легенда телебачення змінилася

Усі ми знаємо Аллу Мазур, багато хто запам'ятав її з каштановим каре. Але як зараз виглядає легендарна ведуча ТСН, як і чому змінився її образ. Сьогодні ми розповімо саме про ці зміни її зовнішності.