Якщо у вас є банани і шоколад, приготуйте цей приголомшливий десерт за 5 хвилин: без духовки та желатину

Смачний, ніжний і легкий десерт всього з двох інгредієнтів – не вигадка, а реальність. Скуштувавши цей смаколик, неможливо відгадати, з чого він зроблений.

Якщо ви любите дивувати своїх рідних смаколиками, але не любите годинами стояти біля плити, це рецепт для вас! Без желатину, духовки та дорогих інгредієнтів: вам знадобляться всього 2 продукта і 5 хвилин часу. Готовий десерт виходить дуже ніжним, має кремову, але щільну структуру і яскраво виражений шоколадний смак.

Необхідні інгредієнти:

  • банани – 300 г (очищених);
  • шоколад – 200 г.

Спосіб приготування:

Для приготування цього рецепту потрібно використовувати дуже спілі банани. Підійтуть ті плоди, які вже мають на шкірці темні цятки.

У якості шоколаду підійте і чорний і молочний шоколад. З чорним – десерт вийде більш насиченим і буде мати легку гірчинку, а з молочним – десерт вийде більш ніжнішим та солодким.

Шоколад потрібно розтопити, щоб він став “текучим”. Найкраще це зробити на водяній бані, постійно помішуючи. Та можна розтопити шоколад і в мікрохвильовці. Робити це треба дуже обережно: короткими імпульсами по 10 секунд. Кожні 10 секунд шоколад виймайте з мікрохвильовки і перемішуйте лопаткою. Робіть це до тих пір, поки шоколад повністю не розтопиться і не перетвориться в однорідну масу.

ецепт ніжного шоколадного десерту з двох інгредієнтів без желатину і випічки
Рецепт ніжного шоколадного десерту з двох інгредієнтів без желатину і випічки

Стиглі банани пробиваємо погружним блендером до стану пюре. Вливаємо до бананового пюре розтоплений шоколад і ще раз пробиваємо блендером до однорідності.

Рецепт ніжного шоколадного десерту з двох інгредієнтів без желатину і випічки
Рецепт ніжного шоколадного десерту з двох інгредієнтів без желатину і випічки

Форму вистеляємо харчовою плівкою і зверху змащуємо олією без запаху. Виливаємо десерт у форму і ставимо в холодильник на кілька годин, щоб десерт добре застиг.

Рецепт ніжного шоколадного десерту з двох інгредієнтів без желатину і випічки
Рецепт ніжного шоколадного десерту з двох інгредієнтів без желатину і випічки

Готовий десерт виймаємо з форми, знімаємо харчову плівку і ріжемо на порційні шматки. Десерт виходить дуже ніжним і кремоподібним, але при цьому добре тримає форму. Він не приторний і має яскравий шоколадний смак.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Як зараз виглядає Алла Мазур, яку всі пам’ятають зіркою ТСН з каштановим каре: легенда телебачення змінилася

Усі ми знаємо Аллу Мазур, багато хто запам'ятав її з каштановим каре. Але як зараз виглядає легендарна ведуча ТСН, як і чому змінився її образ. Сьогодні ми розповімо саме про ці зміни її зовнішності.

Можна готувати хоч щодня. Дуже просто, швидко, але як же смачно: пишний пиріг із лохиною в мультиварці

Усім ми любимо випічку, без неї важко уявити затишний вечір. Але ж її можна приготувати дуже просто, достатньо лише мультиварки. Сьогодні ми підготували рецепт пишного та ніжного пирога з лохиною.

Донька Романа Сасанчина спить взута у чоботи: дружина переможця “Голосу” сказала – щоб гарно носились

Відомий український артист Роман Сасанчин разом із дружиною Іванною виховують спільну доньку. Виявилось, що насправді дівчинка спить, взута в чоботи.