Сподобалося всім і ще просили. Соковита та ароматна вечеря з курячих ніжок: цей рецепт наснився чоловіку

Приготувати смачну та ароматну вечерю, яка точно підкорить серця усіх присутніх, можна взявши курячі ніжки та правильний рецепт. Цю страву готувати не важко, але виходить вона дійсно чарівною.

Вечеря – це час, коли ми збираємося разом з родиною та друзями, щоб провести час за душевними розмовами та насолодитися смачною, й поживною їжею. І що може бути краще за ароматні курячі ніжки, що тануть у роті та зачаровують своїм ароматом? Дозвольте поділитися з вами унікальним рецептом, який перетворить вашу вечерю на справжнє гастрономічне свято.

Ароматна та смачна вечеря з курячих ніжок
Ароматна та смачна вечеря з курячих ніжок

Інгредієнти:

  • 5 курячих гомілок (900 г)
  • Сіль та чорний мелений перець – за смаком
  • Рослинна олія та маленький шматочок вершкового масла
  • 1 цибуля
  • 2 ст. л. копченої паприки
  • 1 ст. л. борошна
  • 200 г томатного пюре
  • 200 мл курячого бульйону
  • 100 г сметани
  • 1 лавровий лист
  • 3 зубчики часнику
  • Петрушка для прикраси

Приготування:

Почніть з того, щоб видалити надлишковий жир та шкіру з курячих гомілок. Або залиште шкірку, якщо ви любите засмажувати її до золотистої скоринки. Потім промийте їх під холодною водою та дайте трохи підсохнути на паперовому рушнику.

Рецепт розкішної вечері з курячих гомілок
Рецепт розкішної вечері з курячих гомілок

Розігрійте рослинну олію в глибокій сковороді. Посоліть та поперчіть курячі ніжки за смаком, обсмажте до золотистого кольору з обох сторін. Перекладіть їх на окрему тарілку.

У тій же сковороді, де ви смажили курячі ніжки, підсмажте нарізану цибулю до м’якості. Додайте паприку та борошно, змішайте та обсмажте ще кілька хвилин. Додайте томатне пюре, курячий бульйон, сметану, лавровий лист та дрібно нарізаний часник. Приготуйте соус на середньому вогні до загущення, постійно помішуючи.

Як приготувати курячі ніжки в томатному соусі
Як приготувати курячі ніжки в томатному соусі

Поверніть курячі ніжки у сковороду з соусом та дайте їм протушкуватися протягом декількох хвилин. Подавайте гарячими, прикрасивши свіжою петрушкою.

Якщо ви бажаєте більш інтенсивний смак, додайте до соусу додаткові спеції за вашим смаком, такі як тим’ян, орегано або куркума. Подаючи курячі ніжки, можна додати як гарнір картоплю, рис або овочі за вашим бажанням.

Популярне

Схожі статті

Спробуйте один раз – будете робити постійно. Простий рецепт приготування сирних пончиків: тануть у роті

Повітряні пончики – дуже смачний десерт з кисломолочного сиру, який з легкістю можна приготувати вдома. Рецепт простий і зрозумілий, а смак виходить неперевершеним.

На цю вечерю прибігають навіть сусіди. Просто, але як же смачно виходить: курячий суп із сирними кульками

Суп - це знайома всім проста і смачна страва, яка також вважається корисною. Сьогодні ми підготували незвичайний рецепт курячого супу з сирними кульками, який сподобається кожному з першої ж спроби.

Беру курку та помідори і готую геніальний салат: оригінальний рецепт з доступних продуктів на свято

Приготуйте цю страву один раз і ви будете робити її постійно. З найпростіших продуктів виходить оригінальний салат, який з легкістю стане зіркою святкового столу.