Досить купувати в магазині! Зробіть самі: всього 3 інгредієнта і 10 хвилин часу – рецепт твердого сиру вдома

Приготувати смачний твердий сир у домашніх умовах – просто. Вам знадобляться 3 інгредієнти і зовсім трішки часу. Такий сир виходить не лише смачнішим магазинного, а й дешевшим.

Твердий сир – дуже смачний і корисний продукт, який споживають у чистому вигляді і додають до гарячих і холодних страв. Та якісний і смачний сир в магазині зараз коштує чималих грошей. Спробуйте приготувати твердий сир вдома! Це зовсім не складно і виходить набагато дешевше, ніж купити сир у магазині.

Необхідні інгредієнти:

  • молоко (жирність від 3%) – 1 л;
  • сметана (від 20 % жирності) – 200 г;
  • яйця – 3 шт;
  • сіль – 1 ч.л.

Спосіб приготування:

Молоко переливаємо у каструлю з товстим дном і додаємо чайну ложку солі. Обирайте жирне молоко: чим вища жирність у молока, тим більше сиру вийде на виході. Нагріваємо молоко на невеликому вогні до кипіння. Слідкуйте, щоб воно не пригоріло.

В миску вбиваємо 3 яйця і додаємо до них сметану з жирністю не менше 20%. Збиваємо яйця зі сметаною до однорідності.

Коли молоко закипить, робимо дуже маленький вогонь і тонкою цівкою вводимо яєчно-сметанну суміш у молоко, постійно його перемішуючи.

Рецепт твердого сиру в домашніх умовах з трьох інгредієнтів
Рецепт твердого сиру в домашніх умовах з трьох інгредієнтів

Прогріваємо отриману масу до закипання і варимо після закипання 5-7 хвилин. Мають з’явитися великі пластівці сиру і відділитись сироватка.

Рецепт твердого сиру в домашніх умовах з трьох інгредієнтів
Рецепт твердого сиру в домашніх умовах з трьох інгредієнтів

Беремо друшляк, 2 шари марлі і проціджуємо сирну масу від сироватки. Закриваємо сир марлею, ставимо грузик і залишаємо сир на годину, щоб вся сирватка відділилася, а сам сир зібрався у грудочку.

Коли сир повністю охолоне, він вже готовий до споживання. Сир добре тримає форму, гарно ріжеться і не розкришується. Він не дуже щільний всередині, біль м’який та ніжний і буквально тане у роті. Такий сир ідеально підійте до сніданків. Його можна подавати з медом, чи джемом і смакувати з кавою.

Рецепт твердого сиру в домашніх умовах з трьох інгредієнтів
Рецепт твердого сиру в домашніх умовах з трьох інгредієнтів

Варто відзначити, що сир має вершковий смак, а смак яєць, які є у складі, зовсім невідчутний.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Вся Грузія з’їжджається на мої хачапурі: готуються елементарно, а ефект який викликають. Одні компліменти

Хачапурі – це традиційна грузинська страва, яка вже давно полюбилась українцям. Пропонуємо дізнатись, як приготувати цю смакоту всього за 15 хвилин.

Мій особливий хіт сезону: ця закуска залишила в сторонці червону ікру – рецепт бюджетний і моментальний

Зі звичайного оселедця можна приготувати дуже смачну намазку-паштет, яка за смаком буде нагадувати червону ікру. Така намазка ідеально смакує на бутербродах з білого хліба, чи грінках.

Манікюр і діаманти: екс-дружина Мурата Налчаджиоглу показала його новій пасії, як можна жити без турка

Лілія Реус після розлучення з бізнесменом Муратом Налчаджиоглу продовжує жити розкішним життям. Нещодавно дівчина похизувалася у своєму Інстаграм-блозі каблучками з діамантами.