Чомусь майже ніхто так не готує гречку, а дарма: вдвічі смачніше, ніж всі звикли. Моя вдала імпровізація

Гречка має дуже своєрідний насичений смак і ця крупа "самостійна", але це не значить, що з нею не можна експериментувати. Цей рецепт саме на такий випадок.

Гречка – дуже смачна і корисна крупа, яка ідеально підходить до багатьох м’ясних страв. Але більшість господинь просто варять цю кашу з сіллю і подають з маслом, котлетами, сосисками, відбивними та салатом. Пропонуємо новий і дуже цікавий варіант гречки, для якої не потрібні ніякі додатки. Смак такий, що всі будуть просити добавки, хоче це начебто все та ж сама звичайна гречка.

Необхідні інгредієнти:

  • гречка – півтори склянки;
  • питна вода – 2 склянки;
  • солоні огірки – 2 шт;
  • тунець в олії консервований – 1 баночка;
  • цибуля ріпчаста – 1 шт;
  • олія рослинна;
  • сіль.

Спосіб приготування:

Добре промиваємо гречку під проточною водою і проціджуємо від води. Можна додатково трохи просушити, важливо щоб у крупі не залишалося води. В каструлю наливаємо трохи олії та всипаємо промиту гречку. Обсмажуємо 6-8 хвилин на сильному вогні.

Рецепт смачного гарніру з гречки з цікавим наповненням

В цей час ставимо чайник, бо нам буде потрібна гаряча вода. Коли крупа починає потріскувати, вливаємо в каструлю 2 склянки окропу, додаємо сіль за смаком, убавляємо вогонь і варимо 10 хвилин.

На дошці нарізаємо на дрібні кубики солоні огірки, можна також взяти мариновані, але на смак вони мають бути кислуваті і не надто солодкі.

Цибулю очищаємо від лушпиння, розрізаємо навпіл, потім кожну половину ще раз навпіл і обсмажуємо з невеликою кількістю олії до золотавого кольору. Цибуля має підрум’янитись, а не підгоріти.

Рецепт смачного гарніру з гречки з цікавим наповненням

Коли цибуля готова, висипаємо до неї вже готову гречку, додаємо нарізані огірки і повну банку тунця в олії.

Рецепт смачного гарніру з гречки з цікавим наповненням
Рецепт смачного гарніру з гречки з цікавим наповненням

Все перемішуємо, прогріваємо всі інгредієнти разом протягом хвилини, накриваємо кришкою, виключаємо нагрів і даємо страві настоятися ще 5-7 хвилин.

На перший погляд здається, що гречка і рибні консерви не поєднуються, але в цьому рецепті все доповнює один одного і смак стає збалансованим.

Рецепт смачного гарніру з гречки з цікавим наповненням
Рецепт смачного гарніру з гречки з цікавим наповненням

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Уся сім’я просить готувати частіше, а за останній шматочок змагаються: сирна запіканка з гарбузом і яблуками

Сирна запіканка - знайома всім нам із дитинства страва. Багато хто здивується, але її приготування можна зробити незвичайним. Сьогодні ми підготували рецепт ніжної та ароматної сирної запіканки.

Оля Полякова розповіла, як має розбиратися за 6 мільйонів гривень боргу Олега Винника: поки він в Німеччині

Багато хто знає пісню Олі Полякової «Чарівні очі», але мало хто знає, що з нею пов'язана важка і неприємна історія. Сьогодні ми розповімо, як Олег Винник повісив на Олю борг у 6 мільйонів гривень.

Без борошна та дріжджів: беру червону сочевицю та випікаю з неї корисний хліб. Ідеально для бутербродів

Не можете відмовитися від хліба, але хочете схуднути перед літом? Вихід є! Хліб без борошна та дріжджів з червоної сочевиці. Він не тільки смачний та ароматний, а й корисний для організму.