І чому я не готувала так раніше? Жменька фаршу і пара картоплин: ситна й смачна вечеря за 30 хвилин максимум

Картопля по-турецьки з фаршем на пательні - проста та смачна страва. Прекрасний варіант, щоб нагодувати домашніх ситним обідом, оскільки таке поєднання продуктів додає ситості та пікантності.

Тушкована картопля завжди була зразком простоти та смаку. Яких тільки варіантів її приготування не існує. Цей рецепт картоплі по-турецьки з фаршем має пікантну нотку, яку надають часник і томат. Фарш можна брати абсолютно будь-який.

Для приготування цієї страви нам знадобиться:

  • Фарш курячий – 350 грамів
  • Цибуля ріпчаста – 1-2 штуки
  • Картопля – 3 штуки
  • Томатна паста – 1 столова ложка
  • Рослинна олія – 40 мілілітрів
  • Часник – 1-2 зубчики
  • Чорний мелений перець – за смаком
  • Сіль – за смаком

Для початку підготуємо інгредієнти для приготування картоплі з фаршем по-турецьки. Чистимо цибулю, ретельно промиваємо, дрібно нарізаємо і викладаємо у сковороду з соняшниковою олією. Далі обсмажуємо її на невеликому вогні до прозорості або легкої золотистої скоринки.

Вечеря з фаршу і картоплі. Фото з YouTube-каналу Alina FooDee
Вечеря з фаршу і картоплі. Фото з YouTube-каналу Alina FooDee

Тепер викладаємо курячий фарш у сковорідку з цибулею і обсмажуємо приблизно 5-6 хвилин на середньому вогні, постійно помішуючи. Далі очищаємо картоплю від шкірки, промиваємо під проточною водою і нарізаємо. Форма нарізання значення не має, але потрібно, щоб шматочки були невеликими.

Далі викладаємо картоплю у сковорідку з фаршем, солимо за смаком і, постійно перемішуючи, тушкуємо усе це ще 15-20 хвилин. Після цього часу додаємо у сковороду часник, томатну пасту та чорний мелений перець. Замість томатної пасти можна використовувати томатний морс, його знадобиться втричі більше, ніж томатної пасти. Далі накриваємо кришкою і тушкуємо ще хвилин 5. Після цього перекладаємо у тарілку, посипаємо зеленню та подаємо гарячою.

Смачна картопля з фаршем по-турецьки готова!

Популярне

Схожі статті

Уся сім’я просить готувати частіше, а за останній шматочок змагаються: сирна запіканка з гарбузом і яблуками

Сирна запіканка - знайома всім нам із дитинства страва. Багато хто здивується, але її приготування можна зробити незвичайним. Сьогодні ми підготували рецепт ніжної та ароматної сирної запіканки.

Оля Полякова розповіла, як має розбиратися за 6 мільйонів гривень боргу Олега Винника: поки він в Німеччині

Багато хто знає пісню Олі Полякової «Чарівні очі», але мало хто знає, що з нею пов'язана важка і неприємна історія. Сьогодні ми розповімо, як Олег Винник повісив на Олю борг у 6 мільйонів гривень.

Без борошна та дріжджів: беру червону сочевицю та випікаю з неї корисний хліб. Ідеально для бутербродів

Не можете відмовитися від хліба, але хочете схуднути перед літом? Вихід є! Хліб без борошна та дріжджів з червоної сочевиці. Він не тільки смачний та ароматний, а й корисний для організму.