Рецепт передала наша бабуся. Діти з’їдають по 2 штуки кожен за лічені хвилини: пишні булочки “Сметанники”

Булочки "Сметанники" знайомі багатьом із нас із дитинства. Їх нам готували бабусі, також продавали в шкільному буфеті. Сьогодні ми підготували саме цей рецепт, який подарує вам приємну ностальгію.

Для приготування таких булочок вам знадобиться:

  • Борошно – 450 грамів
  • Молоко – 200 мілілітрів
  • Дріжджі свіжі – 20 грам
  • Цукор – 100 грам
  • Масло вершкове – 80 грам
  • Яйце – 2 штуки
  • Сметана – 200 грамів
  • Крохмаль – 2 чайні ложки
  • Сіль – 1/2 чайної ложки

Молоко трохи підігрійте в сотейнику, воно має бути приблизно 35 градусів. У миску розітріть пальцями дріжджі та додайте 2 чайні ложки цукру. Перемішайте виделкою до повного розчинення дріжджів. Залийте дріжджову суміш теплим молоком. Перемішайте. Просійте 4 столові ложки борошна. Вінчиком перемішайте все до повного зникнення грудочок. Миску з опарою накрийте кухонним рушником і залиште в спокої на 30 хвилин.

Смачні та пишні булочки
Смачні та пишні булочки

Через півгодини опара помітно збільшилася в об’ємі, набула пористої структури. В окрему миску залийте вершкове масло, розтоплене в сотейнику на маленькому вогні та вже охолоджене, вбийте яйця і додайте решту цукру. Перемішайте ці інгредієнти до отримання однорідної суміші. Масляно-яєчну суміш залийте в миску до опари.

Додайте сіль, вмішайте ложкою. Просіюйте борошно частинами і по ходу замішуйте тісто спочатку ложкою, а потім руками. Борошно додавайте доти, доки тісто не стане м’яким, але не прилипатиме до пальців. Тісто в мисці округліть, накрийте кухонним рушником і залиште в теплому місці на 1 годину.

Смачні та пишні булочки
Смачні та пишні булочки

Через годину тісто дуже піднялося. Поділіть усю масу тіста на рівні частини вагою приблизно по 80 грамів. Підкатайте всі частини тіста, щоб вийшли кульки однакового розміру. Деко застеліть пергаментом для випікання, викладіть кульки тіста на досить великій відстані одна від одної. Дном склянки продавіть у кожній заготовці виїмку. Можна змастити ці заготовки збовтаним яйцем.

В окремій мисочці з’єднайте сметану, цукор і крохмаль. Перемішайте вінчиком ці інгредієнти до повного з’єднання. Сметанною начинкою акуратно заповніть виїмки в заготовках. Відправте булочки випікатися в уже розігріту до 180 градусів духовку на 30-35 хвилин.

Булочки готові!

Популярне

Схожі статті

Українсько-американська красуня: як виглядає єдина дочка Володимира Кличка, яка росте справжнім ангелочком

Відомий український боксер Володимир Кличко – батько-одинак. Свою 9-річну доньку Кайю-Євдокію чоловік виховує в Україні, в той час, як матір дитини живе в США.

Не Камалія, а Наталя Вікторівна Шмаренкова: за псевдонімом співачки ховається звичайна українська жінка

Відома українська співачка Камалія насправді народилась із зовсім іншим іменем. Розповідаємо, як звали артистку при народженні та чому вона вирішила змінити власне ім'я.

Продавці вже ховають від мене капусту та горошок: готую цей ситний та корисний салат по 2 рази на день

Цей рецепт салату з капусти дуже простий, та поєднання інгредієнтів у ньому дуже вдале. Страва виходить соковитою, ситною і не позбавлена свіжості.