Торт практично з нічого: яйця, масло, вершки не потрібні, духовка теж. Домашні просять ще один шматочок

Щоб приготувати цей дивовижний торт, духовка не знадобиться. Яйця, вершки та вершкове масло можете теж відкласти до інших часів. Усе робиться дуже просто зі звичайних продуктів.

Вам знадобиться:

  • 200 г сметани;
  • 150 г цукру;
  • 325 г борошна;
  • 1 ч.лож. без гірки соди;
  • 0,33 ч.лож. солі;
  • 1 дрібка ваніліну.

Для крему:

  • 1 кг кисломолочного сиру;
  • 1 банка вареного згущеного молока.
Торт на сметані без яєць та випікання

Щоб приготувати цей бюджетний торт, сметану кімнатної температури перекладіть у глибоку мисочку. Всипте цукор. Перемішайте вінчиком, щоб цукор повністю розчинився. Борошно змішайте з содою і просійте крізь сито.

Додавайте потроху суху суміш у солодку сметану. Щоразу ретельно перемішуйте перед тим, як додати нову порцію борошна. Всипте сіль і ще раз перемішайте. Можливо, борошна знадобиться трішки менше чи навпаки більше.

Торт на сметані без яєць та випікання

Коли тісто почне відставати від боків миски, перекладіть його на робочу поверхню, присипану борошном, і починайте вимішувати. Скачайте товстенький джгут і розділіть його на 9 однакових шматочків.

Беріть по одному і розкатуйте до 22 см. Обрізати зараз не потрібно. Зробите це, коли корж спечеться. Тісто вийде дуже тонким, тому намотайте його на скалку й перенесіть на розігріту пательню.

Торт на сметані без яєць та випікання

Смажте 1 хвилину, потім перевертайте на інший бік і тримайте на сковорідці ще хвилину. Викладіть готовий корж на дошку, прикладіть тарілку 20 см у діаметрі й обріжте краї. Таким же чином підсмажте решту коржів.

Чекати, допоки прохолонуть, не потрібно. Можна відразу збирати докупи. Обрізки з коржів перетріть у блендері на крихту – це для прикраси тортика.

Торт на сметані без яєць та випікання

Кисломолочний сир для крему має бути сухим, бо в іншому разі він не триматиме форму. Викладіть його в миску й перетріть зануреним блендером. Додайте згущівку й все разом ще раз збийте.

Відкладіть 3 ложки крему для прикраси торта. Решту намащуйте на коржі та складайте їх один на інший. Верх торта теж намастіть кремом. Вдягніть кулінарне кільце, щоб вирівняти десерт, і поставте на годину до холодильника.

Коли знімете форму, змастіть боки тонким шаром крему та обсипте крихтою з обрізків. Також присипте крихтою верх торта по краях. Крем перекладіть у кондитерський мішечок і за допомогою насадки зробіть прикраси. Знову поставте до холодильника на 8 годин. Після цього можете ласувати.

Популярне

Схожі статті

Випічка, яка вартує золотих нагород: найпростіші та найсмачніші булочки з повидлом. Рецепт усього за 15 хв

Приготувати смачну та ситну випічку ви можете всього за 15 хвилин. Для цього вам потрібне тісто й трішки вільного часу. Готові? Берімося до справи!

“Єгипетська сила”: сенс крилатої фрази, яку повторював Микола Петрович з “Вороніних”, мало хто знає

«Вороніни» рясніють різноманітними висловами, що запам'ятовуються. Але все ж найяскравішим залишається Микола Петрович. Його фразу «Єгипетська сила» знає кожен, але всім відомо її значення.

Друге кохання Святослава Вакарчука: що відомо про жінку, заради якої співак покинув Лялю Фонарьову

Відомий український співак Святослав Вакарчук тримає своє особисте життя у повному секреті. Та приховати розлучення та народження дітей від нової жінки йому не вдалося.