Зробила ідеально м’які пончики на молоці, а тепер ділюсь рецептом: пухнасті, як пух! Буквально тануть у роті

Приготуйте пончики на молоці, які здивують вершковим ароматом, хрусткою скоринкою та апетитним виглядом. Такі ласощі виходять нереально смачними!

Якщо вам захотілося порадувати себе та рідних смачними ласощами до чаю, то пропонуємо рецепт дріжджових пончиків на молоці. Такі смаколики обов’язково сподобаються як дорослим, так і дітям. Розгляньмо приготування крок за кроком.

Інгредієнти

  • Пшеничне борошно – 360 г
  • Сухі дріжджі – 7 г
  • Молоко – 170 г
  • Цукор – 50 г
  • Сіль – 1/3 ч. ложки
  • Ванільний цукор – за бажанням
  • Яйце – 1 шт.
  • Вершкове масло – 40 г
  • Рослинна олія для смаження
Ідеально м'які пончики на молоці
Ідеально м’які пончики на молоці

Покроковий рецепт

Заздалегідь підготувати необхідні продукти, щоб вони були кімнатної температури. У глибоку миску всипати більшу частину просіяного борошна. Додати дріжджі та перемішати. Зробити поглиблення, влити туди молоко, додати сіль, цукор, м’яке масло та яйце.

Замішати тісто спершу вінчиком, перемістити на робочий стіл та продовжити замішувати руками. За необхідності додати залишене борошно. Тісто повинно вийти м’яким і злегка липнути до рук. Помістити тісто в посудину, накрити кухонним рушником і залишити для підняття на 1 годину.

Перемістити “підійшовше” тісто на посипану борошном поверхню і розкачати його сталкою в круглий пласт. Вирізати з тіста заготовки за допомогою вирубки для пончиків або склянки. Викладати заготовки на посипану борошном кухонну дощечку й залишити під харчовою плівкою на 30 хвилин для підняття. Залишені обрізки тіста обминути, дозволити постояти протягом 5 хвилин, знову розкачати та вирізати пончики.

В сковороду влити рослинну олію, добре розігріти та обсмажити на ній майбутні пончики. Готувати з обох боків до золотистості. Готові пончики викладати на застелену паперовими рушниками тарілку, щоб забрати зайву олію. Смачного!

Популярне

Схожі статті

Дантес не ховає від Дорофєєвої своїх намірів на майбутнє з Кацуріною та її дітьми: створені одне для одного

Володимир Дантес привітав нову обраницю Дашу Кацуріну з днем народження та поділився романтичними світлинами з дівчиною. А чи привітав батько двох дітей та екс-чоловік Дашу зі святом?

Свекруха порадила у фаршировані перці замість рису додати дещо інше: з цим інгредієнтом набагато смачніше

Навіть до класичних рецептів можна внести унікальну родзинку та повністю оновити страву, всього лише замінивши один інгредієнт іншим. У нашому випадку ми готуємо фаршировані перці по-новому.

Відкриті голубці: рецепт, який мало хто знає, а мій чоловік з’їдає їх по 10 штук за раз і не поправляється

Голубці люблять усі. От тільки возитися за закручуванням фаршу в капусту якось не хочеться. У такому разі є чудовий вихід. Можна скласти всі інгредієнти на деко, залити соусом і запекти в духовці.