Моя секретна добавка в тісто для чебуреків, щоб роздувалися як куля: тонкі, хрусткі, а соку скільки натікає!

Приготувати домашні чебуреки з пухирчастим тістом та соковитою начинкою дуже просто. Пропонуємо вдалий рецепт, який підходить навіть для початківців у кулінарній справі.

Розповідаємо, як приготувати хрусткі та соковиті чебуреки з ароматними спеціями на своїй кухні. Загалом рецептів є досить багато, проте найсмачніший варіант – це чебуреки з заварного тіста, а секретним інгредієнтом у ньому є горілка.

Інгредієнти для тіста

  • Пшеничне борошно – 400 г
  • Сіль – 1 ч. ложка
  • Рослинна олія – 40 г
  • Окріп – 200 г
  • Горілка – 20 г

Для начинки

  • М’ясний фарш – 500 г
  • Сіль – 1 ч. ложка
  • Коріандр – 0.5 ч. ложки
  • Паприка гостра – до смаку
  • Спеції до смаку
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Вода – 100 г
Секретна добавка в тісто для чебуреків, щоб роздувалися як куля
Секретна добавка в тісто для чебуреків, щоб роздувалися як куля

Приготування

У глибоку миску просіяти пшеничне борошно, додати сіль, влити рослинну олію без запаху та окріп. Перемішати всі компоненти. До теплого тіста влити горілку й замішати руками. Накрити харчовою плівкою і залишити “відпочивати”.

Для приготування начинки перекласти фарш у глибоку посудину, додати сіль, перець чорний мелений, паприку, спеції до смаку, сушений часник і коріандр. За бажанням можна додати подрібнену зелень або свіжий часник. В чаші блендера поєднати нарізану невеликими кусочками цибулю та воду. Подрібнити та додати до фаршу.

“Відпочивше” тісто перекласти на поверхню та обминати приблизно 2 хвилини. Розрізати тісто навпіл. З кожної частини сформувати ковбаску і нарізати на 6 шматочків (загалом повинно вийти 12 штук). Кожен шматочок скачати в кульку.

Розкачати першу кульку з тіста в тонкий коржик. На половину коржика викласти трохи начинки та рівномірно розподілити ложкою, не доходячи до країв. Накрити начинку другою половиною тіста, витиснути повітря та щільно зачепити краї. Сформувати майбутні чебуреки з залишеного тіста й начинки. Розігріти сковороду з олією та обсмажити в ній заготовки з обох сторін до рум’яності. Смачного!

Популярне

Схожі статті

Смаколик дитинства. Рецепт привезла з села. Вечір без них не минає: пишні пиріжки з яблуками та вишнями

Пиріжки з яблуками та вишнею з дріжджового тіста - зразок простої, смачної та ароматної домашньої випічки. Краще, що може бути вранці або ввечері із чашечкою гарячого чаю, кави чи какао.

Таку вечерю і на святковий стіл можна: мʼясо в горщиках з картоплею та грибами. Аромат чули навіть сусіди

Коли закінчилися всі можливі та неможливі ідеї, що готувати, виручить старі-добрі горщики. В них можна запекти мʼясо з картоплею та грибами, що стане відмінною вечерею навіть за святковим столом.

Випічка, яка вартує золотих нагород: найпростіші та найсмачніші булочки з повидлом. Рецепт усього за 15 хв

Приготувати смачну та ситну випічку ви можете всього за 15 хвилин. Для цього вам потрібне тісто й трішки вільного часу. Готові? Берімося до справи!