Рецепт дізналася від подруги. Простий і смачний обід для всієї родини за 10 хвилин: ліниві відбивні

Відбивні знайомі всім нам із дитинства. Цю смачну та ситну страву можна використовувати і для сніданку, і для обіду, і для вечері. Сьогодні ми підготували рецепт, який спростить їхнє приготування.

Відбивні можна приготувати протягом кількох хвилин. Їх можна подавати з різними гарнірами: кашею, макаронами, овочевим салатом або квашеними овочами. Замість кукурудзяного крохмалю можна використовувати картопляний крохмаль або пшеничне борошно вищого ґатунку.

Для приготування цих лінивих відбивних нам знадобиться:

  • Курка – 450 грамів
  • Яйце – 1 штука
  • Крохмаль кукурудзяний – 3 столові ложки
  • Цибуля ріпчаста – 2 штуки
  • Приправа для курки – 1 чайна ложка
  • Олія рослинна – 50 мілілітрів

Для початку потрібно підготувати необхідні інгредієнти. Зріжте плівки та жили з курячого м’яса. Очистіть ріпчасту цибулю від шкірки та ретельно промийте. Філе наріжте дрібними шматочками будь-якої форми та викладіть нарізку в глибоку ємність або миску.

Ліниві відбивні
Ліниві відбивні

Далі такими ж довільними шматочками наріжте цибулю та додайте її до філе. Вбийте до усього цього куряче яйце, всипте приправу для курки та кукурудзяний крохмаль. На цьому етапі можна додати сіль і чорний мелений перець за смаком. Важливо не переборщити, оскільки трохи вони вже присутні в приправі. Ретельно все це перемішайте.

Переходимо безпосередньо до смаження. Прогрійте в сковорідці рослинну олію і викладіть у неї столовою ложкою підготовлений фарш. Акуратно розподіліть його рівномірно, щоб відбивні відмінно просмажувалися. Обсмажте їх на середньому вогні з одного боку 2-3 хвилини. Переверніть відбивні на інший бік і обсмажте ще 2-4 хвилини до рум’яності.

Викладіть гарячі ліниві відбивні на тарілку і подайте до столу з будь-яким соусом на ваш смак. Також для краси і для смаку можна зверху додати зелені.

Смачні та соковиті ліниві відбивні готові!

Популярне

Схожі статті

Смаколик дитинства. Рецепт привезла з села. Вечір без них не минає: пишні пиріжки з яблуками та вишнями

Пиріжки з яблуками та вишнею з дріжджового тіста - зразок простої, смачної та ароматної домашньої випічки. Краще, що може бути вранці або ввечері із чашечкою гарячого чаю, кави чи какао.

Таку вечерю і на святковий стіл можна: мʼясо в горщиках з картоплею та грибами. Аромат чули навіть сусіди

Коли закінчилися всі можливі та неможливі ідеї, що готувати, виручить старі-добрі горщики. В них можна запекти мʼясо з картоплею та грибами, що стане відмінною вечерею навіть за святковим столом.

Випічка, яка вартує золотих нагород: найпростіші та найсмачніші булочки з повидлом. Рецепт усього за 15 хв

Приготувати смачну та ситну випічку ви можете всього за 15 хвилин. Для цього вам потрібне тісто й трішки вільного часу. Готові? Берімося до справи!