Кабачки не смажте! Цей трюк підкорив всіх господинь: дуже простий і смачний рецепт кабачків у духовці

Приготувавши кабачки за цим рецептом, ви більше ніколи їх не будете просто смажити на сковороді. Запечені кабачки виходять дуже смачними і соковитими.

Зовсім скоро сезон кабачків буде у повному розпалі! З цього смачного овоча готують різні страви: його маринують, консервують, роблять оладки, але найбільш звичний рецепт приготування – смаження. Найчастіше кабачки смажать у борошні, або в клярі у великій кількості олії. Так, цей корисний овоч перетворюється на не дуже корисну страву, з великою кількістю жиру. Ще одним мінусом смаження кабачків є те, що це займає досить багато часу.

Пропонуємо до вашої уваги новий рецепт приготування кабачків у духовці. Страва виходить легкою та корисною і готується швидко та просто.

Необхідні інгредієнти:

  • кабачки – 2 шт;
  • сіль – 0,5 ч.л;
  • сушений часник – 1 ч.л;
  • паприка – 0,5 ч.л;
  • олія – 2 ст.л;
  • кріп – 30 г;
  • твердий сир – 80 г;
  • майонез – 1 ст.л.

Спосіб приготування:

Кабачки миємо і обрізаємо хвостики. Знімаємо з кабачків шкірку, та якщо вони дуже молоді, то робити це не обов’язково. Нарізаємо кабачки кружальцями товщиною приблизно 1 см і складаємо у глибоку миску. Додаємо до кабачків сіль, перець, сухий часник, паприку і олію та все ретельно перемішуємо.

Рецепт запечених кабачків у духовці
Рецепт запечених кабачків у духовці

Твердий сир натираємо на дрібній тертці і змішуємо з майонезом і нарізаним кропом.

Деко застеляємо пергаментним папером і викладаємо кружальця кабачків. Випікаємо кабачки у зарання розігрітій духовці 10-15 хвилин при температурі 180 градусів. Після цього кабачки виймаємо і на кожен шматок викладаємо чайну ложку мирної начиник. Ставимо кабачки у духовку ще на 5 хвилин, щоб сир розплавився.

Рецепт запечених кабачків у духовці
Рецепт запечених кабачків у духовці

Готові кабачки можна подавати як в гарячому, так і в холодному вигляді. Вони виходять соковитими, ароматними і дуже смачними.

Готуйте з задоволенням, смачного!

Популярне

Схожі статті

Дантес не ховає від Дорофєєвої своїх намірів на майбутнє з Кацуріною та її дітьми: створені одне для одного

Володимир Дантес привітав нову обраницю Дашу Кацуріну з днем народження та поділився романтичними світлинами з дівчиною. А чи привітав батько двох дітей та екс-чоловік Дашу зі святом?

Свекруха порадила у фаршировані перці замість рису додати дещо інше: з цим інгредієнтом набагато смачніше

Навіть до класичних рецептів можна внести унікальну родзинку та повністю оновити страву, всього лише замінивши один інгредієнт іншим. У нашому випадку ми готуємо фаршировані перці по-новому.

Відкриті голубці: рецепт, який мало хто знає, а мій чоловік з’їдає їх по 10 штук за раз і не поправляється

Голубці люблять усі. От тільки возитися за закручуванням фаршу в капусту якось не хочеться. У такому разі є чудовий вихід. Можна скласти всі інгредієнти на деко, залити соусом і запекти в духовці.