Сусіди стали в чергу за рецептом. Мої ходові пиріжки з оригінальною начинкою: краще за біляші та чебуреки

Якщо запитати у когось, яка домашня випічка з дитинства була улюбленою, то це зазвичай пиріжки – солодкі, солоні, не має значення. Тому рецептів пиріжків багато не буває.

Пиріжки з м’ясом – дуже популярна випічка, яка підходить і для перекусу, і як основна страва. В наших широтах також дуже полюбляють біляші та чебуреки. Сьогодні зупинимось на новому різновиді пиріжків з цікавою начинкою, яка відрізняється від стандартної і такої, до якої звикли середньостатистичні м’ясоїди.

Необхідні інгредієнти:

для тіста:

  • тепле молоко – 1 склянка;
  • тепла вода – 1 склянка;
  • олія рослинна – пів склянки;
  • яйця курячі – 2 шт;
  • цукор – 25 г;
  • сіль – 10 г;
  • борошно – 800 г;
  • дріжджі сухі – 11 г.

Для начинки:

  • м’ясний фарш – 400 г;
  • цибуля ріпчаста – 2 шт;
  • кедрові горіхи – 3 ст.л;
  • олія рослинна – 5 ст.л;
  • сіль та чорний перець – по 1 ч.л.

Спосіб приготування:

В глибокій мисці з’єднуємо воду з молоком, додаємо дріжджі, цукор і олію, ретельно перемішуємо. Яйця розділяємо на жовтки та білки і в раніше підготовлену суміш додаємо тільки білки, все перемішуємо.

Додаємо сіль і порційно просіяне борошно, замішуємо м’яке тісто, яке не має липнути до рук. Готове тісто залишаємо відпочити і піднятись на 45 хвилин під плівкою або рушником.

Для начинки очищаємо цибулю від лушпиння, нарізаємо на дрібний кубик і обсмажуємо на сковороді, щедро политій олією. Коли цибуля підзолотилася, додаємо фарш, перемішуємо і обсмажуємо.

Всипаємо туди ж кедрові горіхи і обсмажуємо всю начинку разом 5 хвилин. В кінці перчимо, солимо, досмажуємо і виключаємо. Знімаємо зі сковороди до остигання.

Рецепт пиріжків з оригінальною м'ясною начинкою
Рецепт пиріжків з оригінальною м’ясною начинкою

В цей час присипаємо стіл борошном і вимішуємо тісто, яке розділяємо на 8 рівних частин, скатуємо їх в колобки і залишаємо відпочити під плівкою 10 хвилин.

Потім кожен колобок розкачуємо у тонкий корж, змащуємо олією, кладемо зверху такий самий і поступово всі таким чином складамо один на одний. Підгинаємо краї останнього коржа так, щоб вийшов прямокутник і скачуємо його в рулет. Це буде щось схоже на листкове тісто.

Рецепт пиріжків з оригінальною м'ясною начинкою
Рецепт пиріжків з оригінальною м’ясною начинкою

Рулет розділяємо на 2 частини і ставимо в морозилку на пів години. Після цього кожен рулетик розділяємо на порції товщиною в 2 пальці, розкочуємо їх в овальні коржики.

Рецепт пиріжків з оригінальною м'ясною начинкою
Рецепт пиріжків з оригінальною м’ясною начинкою

Кладемо посередині кожного коржика начинку і защипаємо. Пиріжки мають вийти вузькими і продовгуватими.

Рецепт пиріжків з оригінальною м'ясною начинкою
Рецепт пиріжків з оригінальною м’ясною начинкою

Деко застеляємо пергаментом, викладаємо пиріжки, змащуємо збитими жовтками і ставимо в духовку на 30 хвилин при 185 градусах.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Уся сім’я просить готувати частіше, а за останній шматочок змагаються: сирна запіканка з гарбузом і яблуками

Сирна запіканка - знайома всім нам із дитинства страва. Багато хто здивується, але її приготування можна зробити незвичайним. Сьогодні ми підготували рецепт ніжної та ароматної сирної запіканки.

Оля Полякова розповіла, як має розбиратися за 6 мільйонів гривень боргу Олега Винника: поки він в Німеччині

Багато хто знає пісню Олі Полякової «Чарівні очі», але мало хто знає, що з нею пов'язана важка і неприємна історія. Сьогодні ми розповімо, як Олег Винник повісив на Олю борг у 6 мільйонів гривень.

Без борошна та дріжджів: беру червону сочевицю та випікаю з неї корисний хліб. Ідеально для бутербродів

Не можете відмовитися від хліба, але хочете схуднути перед літом? Вихід є! Хліб без борошна та дріжджів з червоної сочевиці. Він не тільки смачний та ароматний, а й корисний для організму.