Ну дуже смачний! Салат, від якого я ніколи не зможу відмовитися: готую з куркою і прикрашаю картоплею фрі

Ніжний салат з куркою і хрумка картопля фрі зверху – це справжня насолода. Приготуйте цей салат раз і він гарантовано стане вашим улюбленим.

Без салатів важко уявити будь-яке застілля. Існують тисячі рецептів різноманітних салатів, та дійсно смачні далеко не всі. Пропонуємо до вашої уваги салат, який точно сподобається вам, та вашим гостям. У цьому салаті поєднуються різні текстури, ніжне переплітається з пікантним. Страва виходить неймовірно смачною.

Необхідні інгредієнти:

  • відварений окорочок – 400 г (2 шт);
  • твердий сир – 120 г;
  • огірок свіжий – 1-2 шт;
  • помідор – 1-2 шт;
  • картопля (сира) – 3 шт;
  • часник – 2 зуб;
  • сіль, перець за смаком:
  • кріп;
  • майонез – 100 г;
  • олія для смаження картоплі.

Спосіб приготування:

Для початку підготуємо смажену хрустку картоплю, яка буде прикрашати салат. Для цього картоплю очищаємо і натираємо на тертку для корейської морки, або ріжемо дуже тонкою соломкою. Нарізану картоплю треба дуже добре промити у воді і дати стекти всій рідині, переклавши картоплю на сито. Паперовим рушником просушуємо картоплю, щоб на ній зовсім не було вологи.

Розігріваємо пательню з великою кількістю рослинної олії і обсмажуємо картоплю до хрумкого, золотистого стану. В кінці смаження картоплю треба присолити. Обсмажену картоплю викладаємо на паперовий рушник.

Рецепт смачного святкового салату з куркою і картоплею фрі
Рецепт смачного святкового салату з куркою і картоплею фрі

Підготуємо всі інші інгредієнти для салату. Відварену курку, огірки та помідори нарізаємо соломкою, сир тремо на крупну тертку, а кріп дрібно кришимо. Викладаємо салат шарами і кожен шар змащуємо майонезом.

Першим шаром йде курка,  далі огірки, помідори і сир. Завершальним шаром викладаємо хрумку картоплю фрі і прикрашаємо салат нарізаним кропом.

Рецепт смачного святкового салату з куркою і картоплею фрі
Рецепт смачного святкового салату з куркою і картоплею фрі

Готовий салат відразу подаємо до столу. Він виходить водночас ситним, ніжним і свіжим. Інгредієнти у страві ідеально поєднуються між собою.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Уся сім’я просить готувати частіше, а за останній шматочок змагаються: сирна запіканка з гарбузом і яблуками

Сирна запіканка - знайома всім нам із дитинства страва. Багато хто здивується, але її приготування можна зробити незвичайним. Сьогодні ми підготували рецепт ніжної та ароматної сирної запіканки.

Оля Полякова розповіла, як має розбиратися за 6 мільйонів гривень боргу Олега Винника: поки він в Німеччині

Багато хто знає пісню Олі Полякової «Чарівні очі», але мало хто знає, що з нею пов'язана важка і неприємна історія. Сьогодні ми розповімо, як Олег Винник повісив на Олю борг у 6 мільйонів гривень.

Без борошна та дріжджів: беру червону сочевицю та випікаю з неї корисний хліб. Ідеально для бутербродів

Не можете відмовитися від хліба, але хочете схуднути перед літом? Вихід є! Хліб без борошна та дріжджів з червоної сочевиці. Він не тільки смачний та ароматний, а й корисний для організму.