Беру йогурт і заморожену вишню. Нереально смачний пиріг “6 склянок”: готувала одразу два, але виявилося мало

Пиріг "6 склянок" настільки простий у виконанні й при цьому смачний, що його захочеться випікати знову й знову. Замість заморожених вишень можна брати будь-які інші ягоди.

Вам знадобиться:

  • 1 скл. цукру;
  • 1 скл. натурального йогурту;
  • 1 скл. олії;
  • 3 скл. борошна;
  • 2 яйця;
  • 1 ч.лож. розпушувача;
  • 1 дрібка ваніліну;
  • 1 дрібка солі;
  • 100 г вишень.
Пиріг 6 склянок на йогурті з вишнями

Щоб дотриматися потрібних пропорцій при приготуванні пирога “6 склянок”, всі інгредієнти вимірюйте однією тарою. Потрібно буде взяти 3 склянки борошна та по одній інших інгредієнтів. Тому в сумі вийде шість.

Пиріг 6 склянок на йогурті з вишнями

Для початку увімкніть духовку на 180 градусів, щоб розігрівалася. Змастіть форму діаметром 24 см вершковим маслом та присипте борошном. Викладіть у глибоку мисочку йогурт. Додайте такий же стаканчик олії.

Потім склянку вимийте й відміряйте цукор. Вбийте до цих інгредієнтів яйця. Присоліть. Всипте ванілін. Ретельно перемішайте вінчиком, щоб маса вийшла однорідна. Відміряйте 3 стаканчики борошна, але насипайте без гірки.

Пиріг 6 склянок на йогурті з вишнями

За бажанням, додайте в борошно трішки лимонної цедри. Перемішайте і всипте суху частину до рідкої. Ще трішки попрацюйте вінчиком. Тісто має стати як густа сметана. Перелийте його у форму. Розрівняйте лопаткою і постукайте формою об стіл, щоб заповнилися порожнини.

Пиріг 6 склянок на йогурті з вишнями

Викладіть заморожені ягоди по всій поверхні. Якщо ягід немає, можете випікати бісквіт без них. Потім просто посипте цукровою пудрою. Поставте форму у духовку. Дістанете пиріг “6 склянок” за 40 хвилин.

Дочекайтеся, поки він прохолоне прямо у формі. Присипте цукровою пудрою. Тепер можна різати на шматочки й ласувати. Якщо у вас форма менша, наприклад, 18 см, то пиріг вийде вищим, але випікати його слід довше – близько 50 хвилин.

Популярне

Схожі статті

Місце зустрічі змінити не можна:
 Каменських покинула Україну і обʼявилася в Маямі, де Влад Яма вже місцевий

Настя Каменських приїхала до сонячного Маямі, де зараз проживає хореограф Влад Яма із сімʼєю. Яка причина візиту співачки в Америку? Хоче підкорити нові горизонти?

Анастасії Приходько і Костянтину Меладзе приписали дуже близькі стосунки: співачка спантеличена не на жарт

Анастасії Приходько вже 37 років, але артистка не може жити без скандалів. Говорили про зірку різне. Тепер Настю назвали позашлюбною донькою Костянтина Меладзе.

Українсько-американська красуня: як виглядає єдина дочка Володимира Кличка, яка росте справжнім ангелочком

Відомий український боксер Володимир Кличко – батько-одинак. Свою 9-річну доньку Кайю-Євдокію чоловік виховує в Україні, в той час, як матір дитини живе в США.