Чому ж я раніше так не готувала? Загортаю трішки фаршу у ніжне тісто: набагато краще, ніж біляші та чебуреки

Приготувати смачні пиріжки можна з особливого й ніжного тіста. Ділимось геніальним секретом, який точно припаде вам до смаку та сподобається господиням.

Головний секрет такої смачної закуски полягає у правильно замішаному тісті – воно міцне та неймовірно смачне, а тому начинка з нього не витікає, а фарш залишається таким самим соковитим. Для приготування вам потрібен мінімум продуктів і часу, а результат – відмінний.

Гарантуємо, що така страва вам точно сподобається, а тому варто запам’ятати рецепт і використовувати його за нагоди.

Кулінари розповіли, як приготувати смачні пиріжки з домашнього ніжного тіста – з фаршем
Кулінари розповіли, як приготувати смачні пиріжки з домашнього ніжного тіста – з фаршем

Інгредієнти

Для тіста:

  • 2,5 склянки борошна;
  • 1/2 чайної ложки солі;
  • 1 столова ложка цукру;
  • 1 склянка теплої води;
  • 1/4 склянки рослинної олії;

Для фаршу:

  • 300 грамів фаршу;
  • 1 середня цибулина;
  • 2 зубчики часнику;
  • 1 морква;
  • 1/2 чайної ложки солі;
  • 2 столові ложки олії для смаження.

Спосіб приготування:

У великій мисці змішайте борошно, сіль і цукор. Додайте теплу воду й олію або розтоплене масло. Замішуйте до утворення м’якого тіста. Якщо тісто занадто липке, додайте трохи більше борошна. Накрийте миску з тістом рушником і залиште його відпочити принаймні на 30 хвилин.

У сковороді розігрійте олію на середньому вогні. Додайте цибулю та часник і смажте, поки вони не стануть м’якими й прозорими. Додайте терту моркву і смажте, помішуючи, приблизно 5 хвилин. Додайте фарш і смажте його до повного приготування. Приправте сіллю, перцем і, за бажання, сушеною петрушкою. До слова, ви можете використовувати й сирий фарш, він встигне приготуватись.

Розігрійте духовку до 180 градусів Цельсія і підготуйте деко для випікання, покривши його пергаментним папером. Розділіть тісто на невеликі кульки. Розкачайте кожну кульку на тонке коло на дерев’яній дошці, присипаній борошном. На половині круга розташуйте невелику кількість фаршу.

Закрийте круг з начинкою та складіть його навпіл, утворюючи півмісяць. Защепніть краї тіста, натискаючи виделкою або пальцями по периметру. Викладіть пиріжки на деко для випікання. Готуйте пиріжки в попередньо розігрітій духовці протягом 20-25 хвилин або до золотистого кольору.

Кулінари розповіли, як приготувати смачні пиріжки з домашнього ніжного тіста – з фаршем
Кулінари розповіли, як приготувати смачні пиріжки з домашнього ніжного тіста – з фаршем

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Готую одразу по три рибки: найсмачніший оселедець без звичного розсолу. Їсти можна буде вже за кілька годин

Особливий розсіл для оселедця допоможе вам приготувати настільки апетитну рибу, що такого делікатесу ви ще не куштували. Ділимось найкращим рецептом.

Остапчук повів дружину на базар – 1,5 кг полуниці, 0,5 кг малини, 0,5 кг абрикос, 1 кг черешні. Скільки грн?

Особисте життя Володимира Остапчука завжди було яскравим і цікавим. Після двох шлюбів український телеведучий одружився втретє. Його обраниця молодша за нього на 16 років, а їхнє спільне життя дивує.

Усі мої подруги на дієті обожнюють мене: суфле без зайвих калорій. За смаком виходить як дорогий десерт

Смачне й таке ніжне домашнє суфле не просто ідеально доповнить ваше вечірнє чаювання, але й дозволить створити фігуру мрії. Розповідаємо про по-справжньому казковий рецепт.