Поживний салат, який ніколи не набридне: головна “родзинка” – капуста. Заправляю цікавим соусом без майонезу

Соковита капуста ідеально поєднується з яблуком, солодкою кукурудзою, яйцями та особливою заправкою на основі йогурту. Обов'язково спробуйте!

Нереально смачний і простий у приготуванні салат із капусти пасуватиме до будь-якого столу. Ця поживна закуска з оригінальною заправкою сподобається абсолютно всім, а зробити її зовсім нескладно.

Інгредієнти

  • Капуста білокачанна – 300-350 г
  • Яблуко – 1 шт.
  • Консервована кукурудза – 100 г
  • Яйця – 4 шт.
  • Зелена цибуля – 1 пучок
  • Петрушка або кріп – 1 пучок
  • Лимонний сік – 1 ст. ложка

Для заправки

  • Сметана або йогурт – 4-5 ст. ложок
  • Гірчиця – 1 ч. ложка
  • Сіль – 1/2 ч. ложки
  • Спеції до смаку
Поживний салат з капусти
Поживний салат з капусти

Покроковий рецепт

Підготувати необхідні продукти. Відварити яйця на твердо (8-10 хвилин після закипання води) і залишити в холодній воді охолоджуватися. Білокачанну капусту тонко нарізати або натерти на спеціальній терці. Перекласти капусту в глибокий салатник.

Нарізати яблуко часточками та очистити від серцевини (рекомендується використовувати кисло-солодкий сорт). Нарізати фрукт тонкою соломкою і перекласти в салатник до капусти. Зверху полити лимонним соком.

Консервовану кукурудзу злити від рідини, виклавши на сито, і додати до підготовлених компонентів (можна замінити відвареною солодкою кукурудзою). Подрібнити зелену цибулю й перекласти в салатник. Дрібно нарізати зелень до смаку (петрушка, кріп або базилік) і також додати до всіх інгредієнтів.

Для приготування соусу нарізати відварені яйця навпіл і відокремити жовтки від білків. Жовтки помістити в окрему тарілку, а білки нарізати служкою й перекласти в салатник. Розтерти жовтки виделкою на дрібну крихту. До цієї крихти додати сметану або йогурт, сіль, гірчицю та улюблені спеції. Перемішати всі компоненти до однорідного стану. Готовим соусом заправити салат, ретельно перемішати й подавати до столу. Смачного!

Популярне

Схожі статті

Уся сім’я просить готувати частіше, а за останній шматочок змагаються: сирна запіканка з гарбузом і яблуками

Сирна запіканка - знайома всім нам із дитинства страва. Багато хто здивується, але її приготування можна зробити незвичайним. Сьогодні ми підготували рецепт ніжної та ароматної сирної запіканки.

Оля Полякова розповіла, як має розбиратися за 6 мільйонів гривень боргу Олега Винника: поки він в Німеччині

Багато хто знає пісню Олі Полякової «Чарівні очі», але мало хто знає, що з нею пов'язана важка і неприємна історія. Сьогодні ми розповімо, як Олег Винник повісив на Олю борг у 6 мільйонів гривень.

Без борошна та дріжджів: беру червону сочевицю та випікаю з неї корисний хліб. Ідеально для бутербродів

Не можете відмовитися від хліба, але хочете схуднути перед літом? Вихід є! Хліб без борошна та дріжджів з червоної сочевиці. Він не тільки смачний та ароматний, а й корисний для організму.