Не знаю нічого кращого за вишневий шоколадний пиріг: тісто готую за 5 хвилин плюс ще 35 на випікання

Вишневий заливний пиріг готується дуже швидко. Влітку його можна робити зі свіжих ягід. Взимку – з морожених. Тісто місити не потрібно. Просто все змішуєте та відправляєте до духовки.

Погодьтеся, поєднання шоколадного смаку з вишневим є ідеальним. Тож цей пиріг на десерт стане не лише приємним бонусом, але й корисним, адже ягоди – це дуже вітамінізована штука.

Вам знадобиться:

  • 100 г цукру;
  • 300 г вишні;
  • 70 г вершкового масла;
  • 1 яйце;
  • 0,33 ч.лож. солі;
  • 100 мл молока;
  • 160 г борошна;
  • 20 г какао;
  • 1 ст.лож. крохмалю;
  • 1 ч.лож. ванільного цукру;
  • 10 г розпушувача.
Заливний шоколадний пиріг із карамелізованою вишнею

Щоб приготувати заливний шоколадний пиріг, спочатку карамелізуйте вишні. Задля цього суху пательню поставте на плиту. Висипте цукор. Постійно перемішуйте. Коли він набуде коричневого кольору, додайте морожені чи свіжі вишні. Трішки підсмажте, додайте вершкове масло й тушіть 5 хвилин.

Заливний шоколадний пиріг із карамелізованою вишнею

Яйце вбийте в глибоку мисочку. Додайте сіль. Збийте виделкою до однорідності. Влийте молоко й продовжуйте збивати виделкою. Додайте карамелізовані вишні, які на цей час мають повністю прохолонути.

Заливний шоколадний пиріг із карамелізованою вишнею

Масу перемішайте й просійте прямо в миску борошно, какао, розпушувач. Всипте ванільний цукор та крохмаль. Перемішайте ще раз. Форму діаметром 26 см змастіть вершковим маслом і викладіть тісто.

Заливний шоколадний пиріг із карамелізованою вишнею

Розрівняйте і поставте в духовку, розігріту до 175 градусів. Оскільки тісто готується дуже швидко, перед початком роботи увімкніть духову шафу, щоб прогрівалася. Випікайте 35 хвилин.

Дістаньте з форми й подавайте до столу, коли прохолоне, присипавши цукровою пудрою. Випічка виходить, трішки вологою, м’якою та дуже ароматною. Обов’язково спробуйте.

Популярне

Схожі статті

Тісто безподобне! Мій фаворит серед пирогів, готова пекти його щодня: пухка і соковита яблучна шарлотка

Шарлотка за цим рецептом виходить дуже пухкою та ніжною і з великою кількістю начинки. Готується такий пиріг досить швидко з найпростіших інгредієнтів.

Беру кокосову стружку та секретний інгредієнт і готую цукерки “Рафаелло” вдома: дійсно райська насолода

Приготувати смачні та ніжні цукерки "Рафаелло" вдома дуже просто. Вам знадобляться всього 2 інгредієнта і 5 хвилин часу. Доклавши мінімум зусиль, вийде справжня смакота.

Спекла пиріг з ревенем і яблучним повидлом: пісочне тісто + цікава начинка. Рецепт із бабусиного записника

Приготуймо неймовірно смачний пиріг із ревенем та яблучним повидлом, який стане фаворитом у вашому арсеналі рецептів. Обов'язково спробуйте!