З’їдять за хвилину! Новий салат з буряка “Свята людина” в пакеті на кожен день. Готую в мікрохвильовці

Навіть зі звичайного буряка можна приготувати дуже смачний святковий салат, від якого будуть в захваті всі гості. Салат виходить соковитим, ніжним і дуже смачним.

Буряк – дуже смачний і корисний овоч, з якого не лише готують борщ, Вінегрет та Шубу. Існують десятки рецептів салатів з буряка, як з сирого, так і з вареного. Єдиний мінус буряка лише в тому, що він дуже довго вариться: близько двох годин. Та якщо вам хочеться салату з буряка, а відвареного коренеплоду немає, це не проблема. Можна приготувати буряк всього за кілька хвилин за допомогою мікрохвильової печі.

Для цього буряк добре помийте і покладіть у звичайний поліетиленовий пакет і додайте пів склянки гарячої води. Пакет закрутіть, але не зав’язуйте, щоб пар міг виходити.

Рецепт святкового салату з буряка і сиру
Рецепт святкового салату з буряка і сиру

Відправляємо буряк в пакеті у мікрохвильовку. Маленький буряк треба готувати 5 хвилин, а тий, що побільше – 10-15 хвилин. Під час запікання буряка у мікрохвильовці, його треба кілька разів перевернути.

А із звареного буряка вже можна готувати дуже смачний та соковитий салат. Пропонуємо до вашої уваги салат, який точно приємно вас здивує своїм смаком.

Необхідні інгредієнти:

  • буряк – 2 шт;
  • яйця – 2 шт;
  • солоні огірки – 2 шт;
  • цибуля – 0,5 шт;
  • твердий сир – 100 г;
  • гарбузове насіння – 50 г;
  • сіль, перець, майонез за смаком.

Спосіб приготування:

Варені яйця нарізаємо дрібним кубиком. Варений, або запечений буряк натираємо на дрібну тертку і відправляємо до яєць.

Рецепт святкового салату з буряка і сиру
Рецепт святкового салату з буряка і сиру

Солоні огірки ріжемо дрібним кубиком і додаємо до інших інгредієнтів. Твердий сир тремо на крупну тертку і додаємо до салату. Туди ж нарізаємо дрібним кубиком цибулю і додаємо для пікантності гарбузове насіння. Насіння потрібно зарання підсушити на пательні. Його можна подрібнити, або додати в салат цілим.

Салат солимо, перчимо і заправляємо майонезом. Краще брати домашній майонез, а якщо магазинний, то з високою жирністю.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Вся Грузія з’їжджається на мої хачапурі: готуються елементарно, а ефект який викликають. Одні компліменти

Хачапурі – це традиційна грузинська страва, яка вже давно полюбилась українцям. Пропонуємо дізнатись, як приготувати цю смакоту всього за 15 хвилин.

Мій особливий хіт сезону: ця закуска залишила в сторонці червону ікру – рецепт бюджетний і моментальний

Зі звичайного оселедця можна приготувати дуже смачну намазку-паштет, яка за смаком буде нагадувати червону ікру. Така намазка ідеально смакує на бутербродах з білого хліба, чи грінках.

Манікюр і діаманти: екс-дружина Мурата Налчаджиоглу показала його новій пасії, як можна жити без турка

Лілія Реус після розлучення з бізнесменом Муратом Налчаджиоглу продовжує жити розкішним життям. Нещодавно дівчина похизувалася у своєму Інстаграм-блозі каблучками з діамантами.